Wexiödisk valde bemanningsföretag med egen svetsutbildning

Wexiödisk samarbetar med Montico för att hyra in personal framför allt inom montering, lager och logistik. De tycker att det funkar jättebra och sparar mycket tid eftersom Montico gör ett urval och bara presenterar kandidater som passar.

I produktionen hos Wexiödisk.

Hur arbetar Wexiödisk med inhyrning av personal?

Vi använder det på två sätt. Dels är det en bas för rekrytering, dels är det för att klara tillfälliga toppar. Det gäller framför allt monteringspersonal och inom lager/logistik. För tillfället har vi sju personer inhyrda från Montico. Utöver det har vi även anställt sex personer det senaste halvåret, säger Jesper Karrhammar, produktionschef på Wexiödisk.

{

Det som avgjorde var bland annat att vi samarbetat med Montico tidigare då vi tagit emot svetselever från dem.

Wexiödisk AB logga.

Varför valde ni just Montico?

Vi gick ut till fyra bemanningsföretag och alla kunde leverera det vi behövde. Det som avgjorde var bland annat att vi samarbetat med Montico tidigare då vi tagit emot svetselever från dem. Vi tycker det är bra att Montico har en egen svetsutbildning. Flera av våra svetsare har gått den. Vi hade också goda referenser och fick ett bra intryck när vi träffade Gina och Emily, säger Jesper Karrhammar.

Hur funkar samarbetet?

Det funkar jättebra och sparar mycket tid för oss. Vi hade inte varit där vi är idag om det inte varit för Emily. Jag kontaktar henne när jag behöver personal och så skickar hon förslag. Hon gör en bra screening och skickar bara förslag som hon vet fungerar för oss. Det är viktigt att kunna lita på varandra och visa ömsesidig respekt. Emily är väldigt rak och tydlig, det är down to business och det är något som vi ingenjörer tycker om, säger Jesper Karrhammar.

Om Wexiödisk AB

Wexiödisks affärsidé är att utveckla, producera och marknadsföra diskmaskinlösningar samt tillhandahålla service på en global marknad. Företaget grundades 1972 i Växjö och har idag omkring 180 anställda. Sedan 2004 ingår de i Ali Group som är en av världens största koncerner inom storköksutrustning.

Läs mer om Wexiödisk på www.wexiodisk.com.

Är ditt företag i behov av personal?

Vill du komma i kontakt med någon av våra bemanningsexperter för att få rådgivning kring vilken personallösning som passar dig och ditt företag bäst? Klicka på knappen nedan för att kontakta oss!