Hem / Bemanning / Rekryteringsutbildning

Utbildning för ditt kompetensbehov

Tackla kompetensbristen med Monticos rekryteringsutbildningar. Forma och anställ specialister inom bland annat svetsning, CNC och montering.

Tackla kompetensbristen med rekryteringsutbildning

Våra rekryteringsutbildningar är en uppskattad lösning för industriföretag som behöver fylla kompetensgap inom eftertraktade yrkesområden. Vi skräddarsyr utbildningen för arbetssökande baserat på era aktuella kompetensbehov, vilket innebär att de som genomgår utbildningen kan börja arbeta direkt hos er efter avslutade studier – antingen genom direkt anställning eller genom Monticos bemanning.

Beroende på typ av utbildning och era önskemål sträcker sig utbildningsperioden vanligtvis mellan 2 och 12 månader. Utbildningen genomförs vid någon av våra utbildningsenheter runtom i landet.

Rekryteringsutbildningarna genomförs i samarbete med Arbetsförmedlingen (arbetsmarknadsutbildning) eller ert företags hemkommun (komvux). Vi tar hand om hela processen – från start till mål.

Fördelarna med rekryteringsutbildning

Z

Flexibelt

Utbildningen anpassas efter era specifika kompetensbehov – ni får precis den kompetens ni behöver och kan välja att anställa eller hyra in personalen.

Z

Effektivt

Få tillgång till exakt den kompetens ni behöver snabbt, utan att behöva vänta på att hitta den rätta personen på arbetsmarknaden.

Z

Långsiktigt

Rekryteringsutbildning är en långsiktig investering i företagets framtid. Ni säkrar upp kompetensbehovet på sikt och får möjlighet att växa och utvecklas.

Z

Ökad mångfald

Skapa en mångfaldig, inkluderande och innovativ arbetsmiljö genom att rekrytera deltagare med olika bakgrunder och erfarenheter.

Företag vi hjälpt med rekryteringsutbildningar

Volvos logga.
Nibes logga.
Holtabs logga.
Sulzers logga.
Toyotas logga.

Såhär går det till

Steg 1 - Kravspecifikation

För att säkerställa att vi tillgodoser ert behov på bästa sätt, tar vi först fram en detaljerad kravspecifikation som definierar kompetensen som efterfrågas. Utifrån specifikationen skapar vi sedan en anpassad studieplan.

Steg 2 - Rekrytering och antagning

När vi har fastställt en detaljerad studieplan för utbildningen, påbörjas en rekryteringsprocess för att hitta lämpliga deltagare. Vi kallar även till informationsmöte där ni har möjlighet att träffa de sökande. Därefter sker antagning för utbildningen.

Steg 3 - Utbildning

Efter antagningen, kan utbildningen påbörjas. Utbildningen kommer att genomföras på någon av våra utbildningsenheter, där vi varvar praktiska moment med teori. Under utbildningsperioden görs även APL, det vill säga arbetsplatsförlagt lärande/praktik. Detta ger deltagarna möjlighet att få erfarenhet och tillämpa sina nya kunskaper i er egen arbetsmiljö.

Steg 4 - Anställning

Efter att deltagarna har genomgått utbildningen erbjuder vi möjligheten att hyra in dem genom vår bemanning. Alternativt kan ni också välja att anställa dem direkt efter utbildningen, beroende på era specifika behov och förutsättningar. Oavsett vilket alternativ ni väljer, erbjuder vi support och rådgivning under hela rekryteringsprocessen.

Logga för auktoriserat bemanningsföretag
Logga för auktoriserat bemanningsföretag

Vår auktorisation – din trygghet

Montico är ett auktoriserat utbildnings- och bemanningsföretag med över 25 års erfarenhet inom branschen. Det har gjort oss till experter inom vårt område och är din garanti för att vi är en seriös och pålitlig bemannings- och utbildningsleverantör.

Vill du veta mer om rekryteringsutbildning?

Då är du varmt välkommen att kontakta oss. Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan.

Genom att skicka in formuläret så godkänner du vår integritetspolicy.