För Modulpac är den personliga kontakten viktigast

Modulpac har i flera år anlitat Montico för att hyra in personal. Idag har samarbetet mellan Modulpac och Montico utvecklats till att även omfatta rekrytering av tjänstemän.

Anställda på Modulpac.

Hur använder ni er av bemanning?

– För många år sedan när vi hade en arbetstopp kom jag i kontakt med Montico och började att hyra in personal lite smått. Sedan fattades det ett beslut i koncernen att vi skulle hyra in all operativ personal. Efter det har vi successivt, allt eftersom, hyrt in våra maskinoperatörer och lagerarbetare. En tjej här till exempel har varit inhyrd i nio år, säger Karl-Johan Sveningsson, produktionschef på Modulpac.

– Nu har vi en stabil personalstyrka på plats och det är bara när någon slutar eller om vi behöver ta in mer folk för att vi växer, som vi hyr in. För oss är bemanningen lite som en tillväxtskola. Många av dem som vi har hyrt in har vi anställt till olika nyckelpositioner, exempelvis logistikansvarig, maskintekniker och inom kvalitet och marknad. Det ger oss mycket och vi sparar tid på att inte behöva leta folk och hålla i rekryteringsprocessen själva.

{

Det som är viktigt är den personliga kontakten och där har Montico verkligen lyckats.

Modulpac logga.

Vad är dina erfarenheter av Montico?

– Jag brukar säga att det inte är så viktigt vad företaget heter, utan det som är viktigt är den personliga kontakten. Och där har Montico verkligen lyckats. De vet precis vad vi behöver och oftast presenterar de bara en kandidat och det blir rätt på en gång. Servicen är oerhört viktig. Sedan har samarbetet utvecklats. Det kan komma folk till mig och söka jobb, då tipsar jag Montico om att ta in dem så att jag kan hyra dem. Vi har också börjat ta hjälp av Montico när det gäller rekrytering av tjänstemän, säger Karl-Johan Sveningsson.

Om Modulpac AB

Modulpac AB tillverkar i huvudsak kapsyler, burkar och lock till några av Europas och Nordens största Varumärken. Deras tillverkning är än idag belägen i de Smålänska skogarna i Lagan där de 1982 startade deras resa till en av de ledande leverantörerna på markanden. De har under dessa år byggt upp ett renommé som en trovärdig tillverkare av produkter av högsta kvalité för kunder som värderar flexibla leveransmöjligheter, snabba leveranser, personligt kundbemötande och kundunika produkter.

Läs mer om Modulpac på www.modulpac.se.

Redo att hyra personal?

Vill du komma i kontakt med någon av våra bemanningsexperter för att få rådgivning kring vilken personallösning som passar dig och ditt företag bäst? Klicka på knappen nedan för att kontakta oss!