Bild på en elektriker från Elub och Elubs VD Emil.

Kundcase | Bemanning

ELUB har ett ömsesidigt samarbete med Monticos bemanning och elutbildning

ELUB har samarbetat med Montico i flera år. För att lösa sina personalbehov hyr de in elektriker från Montico som de sedan ofta tar över och anställer. De brukar även ta emot praktikanter från Monticos elutbildning. Det är inte ovanligt att dessa praktikanter sedan börjar jobba på ELUB.

− Det är svårt att hitta utbildade elektriker med erfarenhet och eftersom man inte får provanställa, är det en bra lösning för oss att hyra in en period först för att se hur det funkar och sedan ta beslut om tillsvidareanställning, säger Emil Björling, vd på ELUB.

När och hur började samarbetet mellan ELUB och Montico?

− Det började för några år sedan när Krister Turesson var här på besök och presenterade Montico. Han hade precis börjat jobba med bemanning inom installationsteknik på Montico. Några månader senare behövde vi mer personal och då hörde jag av mig till honom. Sedan har det fortsatt. Vi hyr in från Montico och ofta anställer vi dem vi hyr in.

Ni har även ett samarbete kring Monticos elutbildning?

− Ja vi har varit och besökt skolan och kommit med input på vad vi tycker ska vara med i utbildningen. Sedan brukar vi ta emot praktikanter. Som elektriker är det mycket praktiskt arbete som man lär sig bäst på plats, allt går inte att läsa sig till i skolan. För tillfället har vi två praktikanter som vi är måna om ska få en bra praktikperiod.

”Vi har växt och anställt nio personer genom Monticos bemanning under de senaste 18 månaderna”

Hur har era personalbehov sett ut senaste tiden?

− Vi har växt och anställt nio personer genom Monticos bemanning under de senaste 18 månaderna. De flesta av dem kommer direkt från Monticos elutbildning och några har varit på uppdrag hos andra elinstallatörsföretag. Vi har även anlitat Montico vid något tillfälle när vi behövt rekrytera tjänstemän.

Hur fungerar samarbetet rent praktiskt?

− Vi har en tät dialog. Ibland hör Krister av sig när han har en intressant person på gång och ibland är det vi som hör av oss när vi behöver personal som behöver kunna detta och detta. Det är ett givande och tagande som gynnar alla.

Om ELUB

Elinstallationer Ullsand Bengtsson AB startade sin verksamhet 2001 och är numera en del av Instalco-koncernen. Företaget finns i Växjö och utför alla typer av elinstallationer såsom starkström-, tele-, tv- och datorinstallationer. ELUB har idag ett 40-tal anställda.

Är ditt företag i behov av personal?

Vill du komma i kontakt med någon av våra bemanningsexperter för att få rådgivning kring vilken personallösning som passar dig och ditt företag bäst? Klicka på knappen nedan för att kontakta oss!