Balco använder bemanning för sin rekrytering

Att hyra in personal genom Monticos bemanning är ett sätt för Balco att hitta medarbetare med rätt profil som de kan anställa. Särskilt nöjda är de med hur lyhörda Montico är för deras behov och krav.

Peter Ljung produktionschef på Balco.

Vad är bakgrunden till att ni anlitar Montico?

– Det var en period för några år sedan då vi expanderade kraftigt och anställde mycket folk. Vi hann inte med att sköta det själva och tog hjälp från många olika bemanningsföretag. Det var lite stökigt så vi skalade ner och valde ut det företaget vi tyckte funkade bäst, säger Peter Ljung, produktionschef på Balco och ansvarig för produktionsenheterna i Växjö och Polen.

{

Montico är väldigt lyhörda för vilken sorts profil vi behöver och bra på att ta fram kandidater som passar.

Balco logga.

Kan du berätta lite om ert samarbete?

– Det funkar jättebra. De är väldigt lyhörda för vilken sorts profil vi behöver och bra på att ta fram kandidater som passar. Vi har en bra kontakt, kommunikationen fungerar bra och som sagt, de förstår vår kravbild väldigt bra. Förutom bemanning har vi även tagit emot praktikanter från Monticos svetsutbildning. Det är bra både för oss och eleverna att de får komma hit och känna på om det passar dem.

Ni har en långsiktig syn på bemanning?

– Ja, för oss är det inte bara en ren bemanning för att täppa till tillfälliga luckor, utan ett långsiktigt rekryteringsförfarande där vi först hyr in personal för att sedan ta över och anställa. Vi slipper rekryteringsprocessen och får hjälp att hitta medarbetare med rätt profil. Det skiljer sig ganska mycket beroende på om man ska arbeta i stål- eller aluminiumflödet och det har Montico koll på.

Om Balco

Balco AB grundades 1987 och är idag störst i norra Europa inom tillverkning av öppna och inglasade balkongsystem. Huvudkontoret med egen produktionsenhet ligger i småländska Växjö. Företaget har även produktion i Polen och dotterbolag i Norge, Danmark, Finland, England, Tyskland och Holland. Totalt har man över 500 anställda.

Är ditt företag i behov av personal?

Vill du komma i kontakt med någon av våra bemanningsexperter för att få rådgivning kring vilken personallösning som passar dig och ditt företag bäst? Klicka på knappen nedan för att kontakta oss!