Kristina Aronsson platschef och utbildningssamordnare Mjölby
Aktuellt från Montico | 4 december, 2023
Montico startar utbildning inom svarv-CNC för Motala Verkstad
Nu startar Montico i samarbete med Arbetsförmedlingen en utbildning inom svarv-CNC som är skräddarsydd efter Motala Verkstads behov.

Motala Verkstad behöver fler svarvare (CNC) till sin verksamhet framöver. För att hjälpa dem att hitta rätt kompetens har Montico tillsammans med Arbetsförmedlingen tagit fram en särskild arbetsmarknadsutbildning som förbereder deltagarna för jobb direkt efter studierna.

– Det är fantastiskt roligt att utifrån ett företags konkreta behov kunna skräddarsy en utbildning på det här sättet som vi gör. Det är verkligen en win-win där vi bidrar till att stärka svensk industri och förser dem med precis den kompetens de behöver, samtidigt som vi hjälper arbetssökande ut i jobb, säger Kristina Aronsson, platschef och utbildningssamordnare på Montico.

Utbildningen anordnas på Monticos skola i Mjölby med start i mitten av december.

Fler nyheter

Montico startar helt ny typ av yrkesutbildning för vuxna

Montico startar helt ny typ av yrkesutbildning för vuxna

I höst startar vi en ny 1-årig yrkesutbildning på gymnasial nivå för vuxna som vill läsa till Internationell svetsare. Detta efter att ha blivit utvalda som utbildningsanordnare till ett pilotprojekt som drivs av Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH).

Prenumerera på Monticos nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från oss på Montico direkt i din inkorg.

Klicka på knappen nedan för att anmäla dig nu.