Josef Nagy och svetselev Montico
Aktuellt från Montico | 19 april, 2024
Montico startar helt ny typ av yrkesutbildning för vuxna
I höst startar vi en ny 1-årig yrkesutbildning på gymnasial nivå för vuxna som vill läsa till Internationell svetsare. Detta efter att ha blivit utvalda som utbildningsanordnare till ett pilotprojekt som drivs av Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH).

Med anledning av den stigande arbetslösheten och kompetensbristen som råder i landet, har MYH på uppdrag av regeringen tagit fram ett förslag på en ny utbildningsform, Nationell yrkesutbildning (NY), för vuxna. En av de utvalda utbildningsanordnarna är Montico.

– Vi har blivit beviljade att anordna en 1-årig utbildning för Internationell svetsare (IW) på vår skola i Mjölby. Konkurrensen var stor så det känns väldigt roligt att ha fått förtroendet att ingå i den här spännande pilotverksamheten, säger Josef Nagy, affärsområdeschef Montico.

Ny väg till kompetensförsörjning

Den nya utbildningsformen bygger på yrkeshögskolans modell och är tänkt som ett komplement till de kommunala vuxenutbildningarna.

– Vårt koncept bygger på ett nära samarbete med näringslivet och vi vet att svetsare är en kompetens som efterfrågas, så vi hoppas och tror att vår utbildning kommer underlätta företagens rekrytering och att de studerande snabbt kommer i arbete, säger Josef Nagy.

Utbildningen startar i september och inom kort kommer den finnas beskriven på vår hemsida, så håll ögonen öppna.

Fler nyheter

Prenumerera på Monticos nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från oss på Montico direkt i din inkorg.

Klicka på knappen nedan för att anmäla dig nu.