Marcus Sjöqvist Montico bredvid Saab varv Karlskrona
Aktuellt från Montico | 13 februari, 2024
Montico och Saab startar nya utbildningar inom svets och CNC
Saabs varvsverksamhet fortsätter växa både inom nytillverkning och underhåll. Därför startar nu Montico två skräddarsydda utbildningar i samarbete med Saab som är anpassade efter deras aktuella behov.

Utbildningarna anordnas på Monticos skolor i Olofström, Ronneby och Växjö med start i mars 2024. De vänder sig både till personer som har arbete idag och vill byta karriär och personer som är inskrivna på Arbetsförmedlingen.

– Vi är glada att kunna hjälpa Saab och ser mycket positivt på den här typen av samarbeten där vi skapar skräddarsydda utbildningar efter företagens behov. På så vis kan vi bidra till att stärka svensk industri och samtidigt ge de som går utbildningen kompetens som verkligen efterfrågas, säger Marcus Sjöqvist, affärsutvecklare Montico.

Arbetsplatspraktiken kommer att genomföras på Saab i Karlskrona där man får prova på yrket i verkligheten och lära sig mer om Saabs spännande verksamhet som innefattar både nyproduktion, uppgraderingar och underhåll av ubåtar och fartyg.

– Vi växer och behöver stärka vår produktion. De här utbildningarna är en fantastisk möjlighet för oss att öka våra chanser att hitta nya medarbetare som vill och kan utvecklas tillsammans med oss för att ytterligare förstärka oss inom svets och bearbetning, både kvinnor och män i olika åldrar. Mångfald bidrar till en god arbetsmiljö och är viktigt för oss. Vi ska hålla ett långt arbetsliv och jag hoppas att många som är nyfikna på att byta karriär tar chansen, säger Fredrik Jungquist, VP Head of Shipyard, Saab.

Fler nyheter

Montico startar helt ny typ av yrkesutbildning för vuxna

Montico startar helt ny typ av yrkesutbildning för vuxna

I höst startar vi en ny 1-årig yrkesutbildning på gymnasial nivå för vuxna som vill läsa till Internationell svetsare. Detta efter att ha blivit utvalda som utbildningsanordnare till ett pilotprojekt som drivs av Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH).

Prenumerera på Monticos nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från oss på Montico direkt i din inkorg.

Klicka på knappen nedan för att anmäla dig nu.