Montico logga på vit bakgrund
Aktuellt från Montico | 31 januari, 2023
Montico godkänd leverantör av nya Rusta och matcha
Montico bedriver sedan tidigare matchningstjänsten Rusta och matcha i uppdrag av Arbetsförmedlingen. Nu har vi blivit godkända av Arbetsförmedlingen som leverantör av nya Rusta och matcha 2.

Som ett led i Arbetsförmedlingens reformering införs i april en ny tjänst för Rusta och matcha som ersätter den tidigare KROM-tjänsten. Igår blev det klart att Montico godkänts som leverantör av denna nya tjänst inom alla leveransområden där våra nuvarande orter finns, det vill säga Blekinge, Kristianstad, Västra Kronoberg, Östra Kronoberg, Linköping, Norrköping, Tranås och Vetlanda.

Några av förändringarna i den nya matchningstjänsten gäller stödet till deltagarna, ersättningsmodellen för leverantörerna, kompetenskraven på handledarna och leveransområdena. Målet är oförändrat; att arbetssökande ska komma till arbete eller utbildning på kortast möjliga tid.

Läs mer om Rusta och matcha 2 på Arbetsförmedlingens sajt.

Fler nyheter

Montico startar helt ny typ av yrkesutbildning för vuxna

Montico startar helt ny typ av yrkesutbildning för vuxna

I höst startar vi en ny 1-årig yrkesutbildning på gymnasial nivå för vuxna som vill läsa till Internationell svetsare. Detta efter att ha blivit utvalda som utbildningsanordnare till ett pilotprojekt som drivs av Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH).

Prenumerera på Monticos nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från oss på Montico direkt i din inkorg.

Klicka på knappen nedan för att anmäla dig nu.