En man ler i verkstadsmiljö.

Hem / Utbildning / Vuxenutbildning / Utbildning i samarbete med Nibe i Markaryd

Utbildning till svetsare eller montör – i samarbete med Nibe i Markaryd

Nibe växer och är i stort behov av fler svetsare och montörer. Därför forsätter vi vårt samarbete med två nya rekryteringsutbildningar inom svets och montering som förbereder dig för ett arbete inom tillverkande industri och ger möjlighet till anställning på Nibe. 

Utbildningsort

Ljungby

Utbildningslängd

Svets: 8-10 månader

Montering: 5-6 månader

Ansökan

Ansökan är för tillfället stängd

Om utbildningarna

Utbildningarna riktar sig till dig som är intresserade av att arbeta inom industrin, antingen som svetsare eller montör. De är framtagna tillsammans med Nibe i Markaryd och är skräddarsydda efter Nibes aktuella kompetensbehov.

Om svetsutbildningen

Den här utbildningen förbereder dig för arbete som svetsare på Nibe direkt efter studierna. Du blandar teoretiska studier med praktiska moment ute i verkstaden och kommer bland annat att få kunskap om industritekniska processer, svetsgrund och lära dig olika svetstekniker. Under utbildningen kommer du även ha APL (arbetsplatsförlagt lärande/praktik) på Nibe.

En förutsättning för en lyckad utbildning till svetsare är att du är praktiskt lagd och tycker om att arbeta med händerna.

Utbildningen varar i cirka 8-10 månader.

Om monteringsutbildningen

Utbildningen förbereder dig för arbete som montör på Nibe direkt efter studierna. Du blandar teoretiska studier med praktiska moment ute i verkstaden och kommer bland annat att få kunskap om säkerhet på arbetsplatsen, ergonomi och lära dig om olika typer av utrustning som ingår i yrket. Under utbildningen kommer du även ha APL (arbetsplatsförlagt lärande/praktik) på Nibe.

En förutsättning för en lyckad utbildning till montör är att du är praktiskt lagd och tycker om att arbeta med händerna.

Utbildningen varar i cirka 5–6 månader.

För att kunna tillgodogöra dig utbildningarna behöver du ha en grundläggande nivå i svenska språket, svenska som andra språk eller motsvarande.

NIBE logga.

Utbildningarna bedriver Montico i samarbete med Nibe i Markaryd.

Har du frågor om utbildningarna?

Om du har några funderingar kring utbildningarna är du välkommen att kontakta Marcus Sjöqvist på Montico på 0470-78 81 82 eller marcus.sjoqvist@montico.se.