Kvinnlig montör i fabriksmiljö.
Hem / Utbildning / Vuxenutbildning / Utbildning för kvinnor som vill bli svetsare eller montör – i samarbete med Volvo CE i Braås

Utbildning för kvinnor som vill bli svetsare eller montör – i samarbete med Volvo CE i Braås

Volvo Construction Equipment i Braås växer och är i stort behov av fler svetsare och montörer. De vill också få fler kvinnor att börja arbeta inom industrin. Därför startar vi två rekryteringsutbildningar inom svets och montering som förbereder för ett arbete inom tillverkande industri och ger möjlighet till anställning på Volvo CE direkt efter studierna.

Utbildningsort

Växjö

Utbildningslängd

Svets: 8–10 månader

Montering: 5–6 månader

Ansökan

Ansökan är stängd för tillfället

Om utbildningarna

Utbildningarna riktar sig till kvinnor som är intresserade av att arbeta inom industrin, antingen som svetsare eller montör. Innehållet i utbildningarna är framtaget i samarbete med Volvo CE och skräddarsytt efter deras aktuella kompetensbehov.

Om svetsutbildningen

Den här utbildningen förbereder dig för arbete som svetsare på Volvo CE direkt efter studierna. Utbildningen blandar teori med praktiska moment ute i verkstaden och du kommer bland annat att få kunskap om industritekniska processer, svetsgrund och lära dig olika svetstekniker. Under utbildningen kommer du även ha APL (arbetsplatsförlagt lärande/praktik) på Volvo CE i Braås.

Svetsutbildningen är cirka 8-10 månader lång.

En förutsättning för en lyckad svetsutbildning är att du är praktiskt lagd och tycker om att arbeta med händerna.

Om montörsutbildningen

Utbildningen förbereder dig för arbete som montör på Volvo CE direkt efter studierna. Utbildningen blandar teori med praktiska moment ute i verkstaden och du kommer bland annat att få kunskap om säkerhet på arbetsplatsen, ergonomi och lära dig om olika typer av utrustning som ingår i yrket. Under utbildningen kommer du även ha APL (arbetsplatsförlagt lärande/praktik) på Volvo CE i Braås.

Montörsutbildningen varar i cirka 5–6 månader.

En förutsättning för en lyckad monteringsutbildning är att du är praktiskt lagd och tycker om att arbeta med händerna.

Förkunskaper

För att kunna tillgodogöra dig utbildningarna behöver du ha en grundläggande nivå i svenska språket, svenska som andra språk eller motsvarande.

I övrigt krävs inga förkunskaper.

Volvo logga.
Utbildningarna bedriver Montico i samarbete med Volvo Construction Equipment i Braås.

Har du frågor om utbildningen?

Om du har några funderingar kring utbildningen är du välkommen att kontakta Marcus Sjöqvist på Montico på 0470-788182 eller marcus.sjoqvist@montico.se.