Hem / Utbildning / Vuxenutbildning / Svenska, grund

Svenska grund

Hos oss kan du läsa svenska som kommunal vuxenutbildning (komvux). Kursen är på grundläggande nivå och motsvarar svenska grundskolan upp till och med årskurs nio.

Utbildningstyp:

Kommunal vuxenutbildning (komvux)

Utbildningsort:

Växjö

Utbildningstakt:

Individuellt

Utbildningsstart:

Löpande

För vem?

Svenska grund är en kurs för dig som saknar grundskolebetyg i svenska eller vill repetera dina svenskkunskaper inför fortsatta studier. Kanske är du precis klar med svenska för invandrare (SFI) och vill ta nästa steg.

Om kursen

Kursen utvecklar dina kunskaper inom det svenska språket. Du får bland annat lära dig de vanligaste skrivreglerna och träna på att tala, skriva och läsa texter av olika slag. Du får också lära dig att göra sammanfattningar och muntliga presentationer samt läsa språkhistoria och mediekunskap.

Kursen har lektioner varje vecka men du får även hemuppgifter som du ska göra utanför lektionstid.

Hur lång är kursen?

Kursens längd kan variera mellan 4 månader och 1,5 år. Alla studerar nämligen i sin egen takt och efter sin egen förmåga.

Studiemedel

Svenska grund är en kommunal vuxenutbildning (komvux). Det innebär att utbildningen inte kostar något och att du kan ansöka om studiemedel från CSN.

Efter utbildningen

När du är klar med din grundläggande utbildning i svenska, har du betyg som behövs för att kunna fortsätta läsa kurser på gymnasienivå eller en yrkesutbildning.

Frågor om utbildningen?

Kontakta oss så kan vi hjälpa dig vidare.

Telefon:

010-265 95 00

Så här ansöker du till utbildningen

Du ansöker till utbildningen genom studie- och yrkesvägledningen hos din hemkommun.

Växjö kommun

Utbildningsplats:
Kvarnvägen 10 Hus F,
352 41 Växjö.

Studiebesök:
Tisdagar kl 10.00 & torsdagar kl 13.00

Skicka en intresseanmälan

Är du intresserad av utbildningen och vill veta mer så kan du skicka en intresseanmälan genom formuläret nedan. Vi återkommer så snart som möjligt.