En elev pratar med en annan elev på svenskalektion.

Hem / Utbildning / Vuxenutbildning / Svenska, grund

Svenska grund

Hos oss kan du läsa svenska som kommunal vuxenutbildning (komvux). Kursen är på grundläggande nivå och motsvarar svenska grundskolan upp till och med årskurs nio.

För vem?

Svenska grund är en kurs för dig som saknar grundskolebetyg i svenska eller vill repetera dina svenskkunskaper inför fortsatta studier. Kanske är du precis klar med svenska för invandrare (SFI) och vill ta nästa steg.

Om kursen

Kursen utvecklar dina kunskaper inom det svenska språket. Du får bland annat lära dig de vanligaste skrivreglerna och träna på att tala, skriva och läsa texter av olika slag. Du får också lära dig att göra sammanfattningar och muntliga presentationer samt läsa språkhistoria och mediekunskap.

Kursen har lektioner varje vecka men du får även hemuppgifter som du ska göra utanför lektionstid.

Hur lång är kursen?

Kursens längd kan variera mellan 4 månader och 1,5 år. Alla studerar nämligen i sin egen takt och efter sin egen förmåga.

Studiemedel

Svenska grund är en kommunal vuxenutbildning (komvux). Det innebär att utbildningen inte kostar något och att du kan ansöka om studiemedel från CSN.

Efter utbildningen

När du är klar med din grundläggande utbildning i svenska, har du betyg som behövs för att kunna fortsätta läsa kurser på gymnasienivå eller en yrkesutbildning.

Utbildningsinformation

Utbildningstyp

Kommunal vuxenutbildning (komvux)

Studieort

Växjö

}

Studiefart

Individuellt

Utbildningsstart

Löpande

Så här ansöker du till utbildningen

Du ansöker till utbildningen genom studie- och yrkesvägledningen hos din hemkommun. Klicka på en av rutorna nedan för att komma vidare med din ansökan.

Växjö kommun

Utbildningsplats:
Kvarnvägen 10 Hus F,
352 41 Växjö

Har du några funderingar?

Fyll i formuläret så återkommer vi så snart som möjligt.