Hem / Utbildning / Vuxenutbildning / Service och lokalvård

Service och lokalvård

Det finns ett stort behov av utbildad personal inom service och lokalvård. Den här utbildningen ger dig kunskap om miljöprodukter, bemötande och hållbarhetstänk och gör dig redo att börja arbeta direkt efter studierna.

Utbildningstyp:

Kommunal vuxenutbildning (komvux)

Utbildningsort:

Växjö

Utbildningstakt:

Individuellt

Utbildningsstart:

Löpande

Att jobba inom service och lokalvård

För dig som söker ett brett och varierande yrke så är service och lokalvård ett bra val. Du kan till exempel arbeta med städtjänster på hotell, i butiker eller som anställd på städbolag.

Om utbildningen

Målet med utbildningen är att ge en introduktion till ett yrke som efterfrågas av många företag. Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper inom service, ergonomi, materialhantering, inköp och inventering samt hygien.

Din studieplan läggs upp individuellt med yrkeskurser som ingår i motsvarande nationella program i gymnasieskolan. Utbildningens längd är cirka 28 veckor men kan variera beroende på dina förkunskaper och studietakt. Arbetsplatsförlagt lärande, APL, ingår i utbildningstiden.

Den här utbildningen är en kommunal vuxenutbildning (komvux). Det innebär att utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad, vilket innebär att du har rätt till studiemedel under tiden du studerar.

Efter avklarad utbildning

Utbildningen ger en yrkescertifiering enligt SRY, Servicebranschens Yrkesnämnd. Behovet av personal med kompetens inom serviceyrken är mycket stort och möjligheterna är därför goda att få ett arbete efter avslutad och godkänd utbildning i service och lokalvård.

Förkunskaper

Du behöver ha kunskaper i svenska motsvarande grundskolenivå eller pågående studier inom motsvarande för att kunna gå denna utbildning.

Den här utbildningen kan kombineras med en SFI-utbildning, så kallad yrkes-SFI. Läs mer om det här.

Frågor om utbildningen?

Kontakta oss så kan vi hjälpa dig vidare.

Telefon:

010-265 95 00

Så här ansöker du till utbildningen

Du ansöker till utbildningen genom studie- och yrkesvägledningen hos din hemkommun.

Växjö kommun

Utbildningsplats:
Kvarnvägen 10 Hus F,
352 41 Växjö.

Studiebesök:
Tisdagar kl 10.00 & torsdagar 13.00

Skicka en intresseanmälan

Är du intresserad av utbildningen och vill veta mer så kan du skicka en intresseanmälan genom formuläret nedan. Vi återkommer så snart som möjligt.