En montör lutar sig mot en maskin i en verkstad.

Montör

Det finns ett stort behov av montörer inom tillverkningsindustrin, både i hög- och lågkonjunktur. Vår montörsutbildning ger dig ger fördjupade kunskaper i monteringsarbete och om de faktorer som förbättrar olika typer av produkter.

Om utbildningen

Hos Montico läser du till montör genom vår industriutbildning med inriktning CNC. Utbildningen ger dig kunskaper om standarddetaljer, monteringsverktyg, arbetsmiljö och säkerhet, fixturer samt hur ergonomi och kvalitetskrav påverkar produktiviteten.

Innan du börjar utbildningen får du en individuell studieplan som omfattar dina studiemål, aktuella kurser, handledare och studietid.

Den här utbildningen är en kommunal vuxenutbildning (komvux). Det innebär att utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad, vilket innebär att du har rätt till studiemedel under tiden du studerar.

Lärlingsutbildning

Hos Montico kan du även gå en lärlingsutbildning till montör där minst 70 % av utbildningen är förlagd till en arbetsplats. Du behöver själv hitta ett företag innan du kan ansöka till en lärlingsutbildning.

Förkunskaper

Du behöver ha kunskaper i svenska motsvarande grundskolenivå eller pågående studier inom motsvarande för att kunna gå denna utbildning.

Utbildningsinformation

Utbildningstyp

Kommunal vuxenutbildning (komvux)

Studieort

Norrköping

}

Studiefart

Individuellt 

Utbildningsstart

Löpande

Så här ansöker du till utbildningen

Du ansöker till utbildningen genom studie- och yrkesvägledningen hos din hemkommun. Klicka på en av rutorna nedan för att komma vidare med din ansökan.

Norrköping kommun

Utbildningsplats:
Ståthögavägen 48,
602 23 Norrköping

Har du några funderingar?

Fyll i formuläret så återkommer vi så snart som möjligt.