Montör i industrimiljö.

Hem / Utbildning / Vuxenutbildning / Montör inom industri

Montör inom industri

Montering är ett viktigt arbetsmoment inom i industriproduktion och en förutsättning för att den produkt som tillverkas ska fungera och vara av bra kvalitet. Efter utbildningen till montör är möjligheten till arbete god då behovet av montörer hos tillverkande företag är stor, både i hög- och lågkonjunktur.

Om utbildningen

Utbildningen till montör ger dig kunskaper i monteringsarbete och faktorer som förbättrar olika typer av produkter. Du kommer bland annat att få kunskap om säkerhet på arbetsplatsen, ritningsläsning och lära dig om olika typer av utrustning som ingår i yrket. På utbildningen till montör blandas teoretiska studier med praktiska moment ute i verkstaden.

Längden på utbildningen är individuell. Innan du börjar utbildningen får du en studieplan som omfattar dina studiemål, aktuella kurser, handledare och studietid.

Den här utbildningen är en kommunal vuxenutbildning inom Växjölöftet. Det innebär att utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad, vilket innebär att du har rätt till studiemedel under tiden du studerar.

Lärlingsutbildning

Du kan även gå en lärlingsutbildning till montör där minst 70 % av utbildningen är förlagd till en arbetsplats. Du behöver dock själv hitta ett företag innan du kan ansöka till en lärlingsutbildning.

Förkunskaper

Du behöver ha kunskaper i svenska på grundskolenivå eller motsvarande pågående studier. Utbildningen kan även kombineras med SFI kurs C.

Utbildningsinformation

Utbildningstyp

Kommunal vuxenutbildning (komvux)

Studieort

Växjö

}

Studiefart

Individuellt 

Utbildningsstart

Löpande

Omställningsstudiestöd 

Nu har du som söker utbildning möjlighet att ta del av omställningsstudiestöd för att stärka din framtida ställning på arbetsmarknaden. Det är ett ekonomiskt stöd för dig som vill vidga din kompetens, antingen genom att fördjupa dig inom ditt nuvarande område eller genom att hitta en ny yrkesbana. 

Läs mer om omställningsstudiestödet här

Så här ansöker du till utbildningen

Du ansöker till utbildningen genom studie- och yrkesvägledningen hos din hemkommun. Klicka på en av rutorna nedan för att komma vidare med din ansökan.

Växjö kommun

Utbildningsplats:
Kvarnvägen 10 Hus F,
352 41 Växjö

Har du några funderingar?

Fyll i formuläret så återkommer vi så snart som möjligt.