Hem / Utbildning / Vuxenutbildning / Montör inom industri

Montör inom industri

Montering är ett viktigt arbetsmoment inom i industriproduktion och en förutsättning för att den produkt som tillverkas ska fungera och vara av bra kvalitet. Efter utbildningen till montör är möjligheten till arbete god då behovet av montörer hos tillverkande företag är stor, både i hög- och lågkonjunktur.

Utbildningstyp:

Kommunal vuxenutbildning (komvux)

Utbildningsort:

Växjö

Utbildningstakt:

Individuellt

Utbildningsstart:

Löpande

Om utbildningen

Utbildningen till montör ger dig kunskaper i monteringsarbete och faktorer som förbättrar olika typer av produkter. Du kommer bland annat att få kunskap om säkerhet på arbetsplatsen, ritningsläsning och lära dig om olika typer av utrustning som ingår i yrket. På utbildningen till montör blandas teoretiska studier med praktiska moment ute i verkstaden.

Längden på utbildningen är individuell. Innan du börjar utbildningen får du en studieplan som omfattar dina studiemål, aktuella kurser, handledare och studietid.

Den här utbildningen är en kommunal vuxenutbildning inom Växjölöftet. Det innebär att utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad, vilket innebär att du har rätt till studiemedel under tiden du studerar.

Lärlingsutbildning

Du kan även gå en lärlingsutbildning till montör där minst 70 % av utbildningen är förlagd till en arbetsplats. Du behöver dock själv hitta ett företag innan du kan ansöka till en lärlingsutbildning.

Förkunskaper

Du behöver ha kunskaper i svenska på grundskolenivå eller motsvarande pågående studier. Utbildningen kan även kombineras med SFI kurs C.

Frågor om utbildningen?

Kontakta oss så kan vi hjälpa dig vidare.

Telefon:

010-265 95 00

Så här ansöker du till utbildningen

Du ansöker till utbildningen genom studie- och yrkesvägledningen hos din hemkommun.

Växjö kommun

Utbildningsplats:
Kvarnvägen 10 Hus F,
352 41 Växjö.

Studiebesök:
Tisdagar kl 10.00 & torsdagar 13.00

Skicka en intresseanmälan

Är du intresserad av utbildningen och vill veta mer så kan du skicka en intresseanmälan genom formuläret nedan. Vi återkommer så snart som möjligt.