En lärare och en elev står i verkstadsmiljö.

Hem / Utbildning / Vuxenutbildning / Lärlingsutbildning

Lärlingsutbildningar

För dig som föredrar praktik framför teori är våra lärlingsutbildningar ett bra alternativ. Utbildningen sker då till största del på ett företag inom det yrkesområde du väljer.

Om lärlingsutbildningar

Alla våra vuxenutbildningar går att läsa som lärlingsutbildning. Detta passar dig som hellre lär dig ett yrke på en arbetsplats istället för i skolbänken. Cirka 70 procent av utbildningen sker på ett företag där du har hjälp av en handledare på plats som går igenom samtliga moment som du behöver kunna. Resten av utbildningen är undervisning som sker hos Montico.

De flesta lärlingsutbildningarna är 6-12 månader långa. Det beror på vilken utbildning du väljer, dina förkunskaper och studietakt.

Alla våra lärlingsutbildningar motsvarar en kommunal vuxenutbildning (komvux). Det innebär att den är kostnadsfri och CSN-berättigad, vilket betyder att du har rätt till studiemedel under tiden du studerar.

Efter avklarad utbildning

Efter att ha gått en lärlingsutbildning har du den kunskap som behövs för att jobba inom det yrkesområde du har valt.

Förkunskaper

Samma förkunskaper som gäller för respektive vuxenutbildning, gäller även när du väljer att gå den som lärlingsutbildning.

Utbildningsinformation

Utbildningstyp

Kommunal vuxenutbildning (komvux)

Studieort

Växjö

}

Studiefart

Individuellt

Utbildningsstart

Löpande

Så här ansöker du till utbildningen

Du ansöker till utbildningen genom studie- och yrkesvägledningen hos din hemkommun. Klicka på en av rutorna nedan för att komma vidare med din ansökan.

Växjö kommun

Utbildningsplats:
Kvarnvägen 10 Hus F,
352 41 Växjö

Har du några funderingar?

Fyll i formuläret så återkommer vi så snart som möjligt.