Elmontör i verkstadsmiljö.
Hem / Utbildning / Vuxenutbildning / Elmontörsutbildning för kvinnor i samarbete med Gehab

Elmontörsutbildning för kvinnor i samarbete med Gehab

Tillsammans med Gehab Kvalitetspåbyggaren AB vill vi skapa möjlighet för kvinnor att ta plats i elbranschen. Därför har vi tagit fram en utbildning till elmontör som riktar sig till kvinnor.

Om utbildningen

Montico bedriver sedan tidigare kommunal vuxenutbildning inom el och energi på vår skola i Växjö. I samarbete med Gehab har vi nu tagit fram en elmontörsutbildning som riktar sig till dig som är kvinna och är intresserad av att jobba inom elbranschen.

Utbildningen förbereder dig för arbete som elmontör på Gehab direkt efter studierna. Du kommer att blanda teoretiska och praktiska moment, vilket bland annat innebär att du lär dig montera och installera elektriska komponenter efter ritning och arbetsinstruktioner. Under utbildningen kommer du även ha APL (arbetsplatsförlagt lärande/praktik) på Gehab, där du får testa på yrket som elmontör i verkligheten.

Utbildningen är kostnadsfri. Kurslitteraturen är huvudsakligen digital, men litteratur som du behåller efter dina studier står du för själv. Utbildningen är studiemedelsberättigad och du ansöker själv om studiemedel från CSN.

Förkunskaper

För att kunna gå den här utbildningen behöver du ha en grundläggande nivå i svenska språket, svenska som andra språk eller motsvarande.

En förutsättning för en lyckad utbildning till elmontör är att du är praktiskt lagd och tycker om att arbeta med händerna. Innan du söker utbildningen rekommenderar vi att du gör ett studiebesök där du får veta mer om innehåll, olika inriktningar och upplägg.

Om Gehab

GEHAB Kvalitetspåbyggaren är idag en ledande leverantör av fordonspåbyggnader inom framförallt bygg- och anläggningsindustrin i Sverige. Bolaget grundades 1976 av Gilbert Hjertberg och har under två generationer utvecklats till en ledande aktör i Sverige. Bolaget omsätter närmare 180 miljoner och har totalt 73 anställda.

Läs mer om Gehab på: www.gehab.com.

Utbildningsinformation

 

Utbildningstyp

Kommunal vuxenutbildning (komvux)

Studieort

Växjö

}

Studiefart

Heltid

Gehabs logga.        Växjö kommun logotyp.

Den här utbildningen bedriver Montico i samarbete med Gehab och Växjö kommun.

Så här ansöker du till utbildningen

Du ansöker till utbildningen via Växjö kommun. Klicka på knappen nedan för att ta dig till kommunens hemsida.

Kontakta oss

Behöver du hjälp eller har frågor? Kontakta oss genom uppgifterna nedan.

Marcus Sjöqvist.

Marcus Sjöqvist 

Affärsutvecklare vuxenutbildning
0470-78 81 82marcus.sjoqvist@montico.se