Elever sitter i klassrum under SFI-undervisning.

Hem / Utbildning / SFI / SFI – Intensivspår för studieväg 3

SFI – Intensivspår för studieväg 3

På Montico kan du gå ett snabbspår för SFI med förkortad utbildningstid och hög studietakt. Här tar vi tillvara på din utbildnings- och yrkesbakgrund samt vilja att lära.

För personer som kommer till Sverige med akademisk utbildning från sin hemländer, finns mycket goda förutsättningar att kunna gå igenom SFI snabbt tack vare skolbakgrunden och studievanan sedan tidigare.

Utbildningens upplägg och genomförande

Orienteringskurs kopplad till ditt yrkesområde

I den här utbildningen kombineras SFI med en orienteringskurs med inriktning på svenskt arbetsliv och det svenska utbildningssystemet.

Orienteringskursen lär dig hur arbetsmarknaden i Sverige ser ut för det yrke du har utbildat dig till – hur arbetsuppgifterna ser ut, vilka kompletterande utbildningar som finns och så vidare. Du kommer också få göra studiebesök på arbetsplatser för att se hur yrket funkar i praktiken. Besök på universitetet i Växjö kan också bli aktuellt.

I svenskundervisningen jobbar du sedan vidare med din yrkessvenska genom att läsa och skriva olika typer av texter som är kopplade till utbildningen och yrket.

Utbildning i jobbsökande

Utöver svenskundervisningen och orienteringskursen får du tillsammans med våra jobbexperter utveckla dina kunskaper i hur man söker jobb i Sverige samt få ökad kunskap om den lokala arbetsmarknaden och näringslivet. Du får också träning i att skriva CV och personligt brev.

Utbildningsinformation

Studieort

Växjö

}

Studiefart

Heltid

Utbildningsstart

Löpande

Kontakta oss

Vill du veta mer om utbildningen eller få hjälp med ansökan så är du varmt välkommen att kontakta oss.

Kontakta oss

Är du intresserad av utbildningen? Kontakta oss på 0200-76 70 00 eller info@montico.se.

Du kan också fylla i formuläret nedan så svarar vi inom kort.

Skicka intresseanmälan