En svetsare svetsar ett rör i en verkstad.

Validering – Svets GRÖN

Svets GRÖN är svetsbranschens system för validering, fortbildning, utveckling och certifiering av kunskap och kompetens som krävs för en konkurrenskraftig svetsande produktion. Systemet omfattar kompetenskrav som branschens företag formulerar och kvalitetssäkrar.
Validering mot Svets GRÖN beräknas att sättas i drift under hösten 2020. Är ditt företag intresserad att vara delta i piloten?

Kontakta Morgan Jansson på 0140-59 90 49 eller morgan.jansson@montico.se.

Kvalitetssäkrad validering

Huvudman för systemet är Svetskommissionen som ansvarar för systems drift och vidareutveckling. Kopplat till systemet finns ett brett nätverk av industriföretag som deltar aktivt som referensföretag och är kravställare på systemets innehåll och utformning.

Ämnesexperter svarar för systemets sakinnehåll och ett granskningsråd med kvalificerade ledamöter från referensföretag, ämnesexperter och testcenter svarar ytterst för systemets kvalitetssäkring avseende reliabilitet och validitet.

Systemet revideras vart tredje år.

Läs mer på Svetskommissionen och på Svensk industrivalidering.

Kontakta oss

Vill du veta mer om utbildningen eller få hjälp med ansökan så är du varmt välkommen att kontakta oss.

Kommande tillfällen

Inga tillgängliga datum för den valda kursen

Intresserad av utbildningen? Kontakta oss!

Har du några funderingar kring utbildningen och vill veta mer så är du välkommen att kontakta oss. Klicka på knappen nedan och fyll sedan i formuläret så kontaktar vi dig så snart vi kan.

« Bakåt


Inga tillgängliga datum för den valda kursen