En kvinna i en industrifabrik.

Hem / Utbildning / Företagsutbildningar / Validering – Grafisk grund

Validering – Grafisk grund

Grafisk grund är den grafiska branschens system för validering, fortbildning, utveckling och certifiering av kompetens som krävs för en konkurrenskraftig produktion och som är lönsam för både företag och medarbetare. Systemet omfattar kompetenskrav som branschens företag formulerar och kvalitetssäkrar.

Validering mot Grafisk grund utförs i något av Monticos ackrediterade testcenter och leds av utbildade och behöriga testledare. Resultaten visar vilken kompetens som finns eller saknas och ger ett träffsäkert underlag för eventuell fortbildning.

Grafisk Grund

Grafisk grund bygger på Industriteknik BAS och kan kombineras med Automation BAS för befattningar som innebär arbete i automatiserad produktion

Omfattning

Valideringen omfattar:

  • Grundläggande grafisk kunskap
  • Produktionsförståelse och system
  • Produktionsprocess
  • Underhåll och service

Kvalitetssäkrat

Grafiska företagen och GS-Facket är huvudmän för systemet som genom Grafiska Yrkesnämnden och äger gemensamt samtliga valideringsmodeller och annan immateriell tillgång som hör till systemet. Kopplat till systemet finns ett brett nätverk av branschens företag som deltar aktivt som referensföretag och är kravställare på systemets innehåll och utformning.

Ämnesexperter svarar för systemets sakinnehåll och ett granskningsråd med kvalificerade ledamöter från referensföretag, ämnesexperter och testcenter svarar  ytterst för systemets kvalitetssäkring avseende reliabilitet och validitet.

Utbildningsinformation

Plats för valideringen

Monticos ackrediterade testcenter

Tid

2 timmar

Boka valideringstillfälle

Nedan ser du kommande valideringstillfällen. Klicka “boka” på ett tillfälle för att komma vidare med din bokning.

Inga tillgängliga datum för den valda kursen

Skicka intresseanmälan

Är du intresserad men inte redo att boka ett tillfälle än? Då kan du lämna in en intresseanmälan så återkommer vi inom kort.

« Bakåt


Inga tillgängliga datum för den valda kursen