Hem / Utbildning / Företagsutbildningar / Utbildning för förare av kran, travers och andra lyftanordningar

Traversutbildning – kran, travers och andra lyftanordningar

Minska risken för personskador och höj effektiviteten vid arbete med traverser och lyftanordningar. Vår traversutbildning är utformad enligt AFS 2006:6 och SS-ISO 9926–1. Boka in dina medarbetare på ett kommande utbildningstillfälle eller låt våra instruktörer göra utbildningen direkt på er arbetsplats, med era egna lyftanordningar.

Pris:

2 900 SEK exkl moms

För större grupper kan du kontakta oss för offert.

Plats:

Utbildningen kan utföras på ert företag eller på Montico på följande orter:

Tranås, Västervik eller Växjö.

Utbildningsform:

Utbildningens teori kan göras online och praktisk utbildning samt uppkörning antingen på Montico eller ert företag.

Om traversutbildningen

Öka säkerheten och effektiviteten på arbetsplatsen genom att investera i en traversutbildning. Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter (AFS 2006:6) ska alla som arbetar med traverser och lyftanordningar ha teoretisk och praktisk kunskap i hur arbete med dessa ska utföras.

Vi utbildar enligt AFS 2006:6 och SS-ISO 9926–1. Utbildningen innefattar teorigenomgång, uppskrivning, praktisk genomgång och övningskörning och ger deltagaren grundläggande kunskaper i hur traverser och lyftanordningar körs med hög säkerhet för både förare och kringpersonal.

Innehåll

  • Risker och säkerhetsbestämmelser
  • Uppbyggnad och drift
  • Manövrering
  • Användningsområden Underhåll och kontroll
  • Ansvar

Efter avklarad utbildning får deltagarna ett utbildningsbevis som kan registreras på deras personliga ID06-kort.

Utbildning hos er eller på Montico

Välj mellan att boka in era anställda på våra öppna utbildningstillfällen på Montico eller låt våra erfarna instruktörer komma till er för att utföra utbildningen direkt på ert företag, i era lokaler och med era egna lyftanordningar.

Teorin som onlineutbildning

Utbildningens teoretiska del kan med fördel göras genom en onlineutbildning, vilket ger deltagarna möjlighet att göra teorin på valfri plats innan den praktiska utbildningen och uppkörningen. Det finns också möjlighet att göra teoridelen antingen lärarlett eller på distans via Microsoft Teams.

Kontakta oss för mer information om hur vi kan anpassa upplägget efter era önskemål.

Körtillstånd för kran, travers och andra lyftanordningar

Arbetstagare och inhyrd personal ska ha arbetsgivarens respektive inhyrarens skriftliga tillstånd att använda en maskindriven lyftanordning (AFS 2006:6, 29§). Saknar du mall för skriftligt tillstånd så kan du ladda ner vår genom att klicka här.

Instruktörsutbildning för travers

Utbilda era traversförare på egen hand genom att gå vår instruktörsutbildning för travers. Efter genomförd utbildning och godkänd certifiering kan ni använda Monticos utbildningsmaterial samt få stöd och coaching av våra egna instruktörer. Läs mer om instruktörsutbildningen här.

ID06 kompetensdatabas logga

Traversutbildning för dig som privatperson

För dig som är privatperson och är intresserad av traversutbildning, så har vi samlat information för hur du går till väga för att ta traverskort på vår sida för privatpersoner. Klicka på knappen nedan för att komma dit.

Boka företagsanpassad utbildning

Vill du boka utbildningen för en större grupp? Vi skräddarsyr utbildningen efter ditt företags specifika behov och önskemål. Vi kan givetvis också utföra utbildningen på plats hos er.

Kontakta oss för mer information om hur vi kan anpassa utbildningen efter era behov.

Frågor om utbildningen?

Kontakta oss så kan vi hjälpa dig vidare.

Telefon:

010-265 95 00

Kommande utbildningstillfällen

Nedan ser du kommande utbildningstillfällen. Klicka ”boka” på ett tillfälle för att komma vidare med din bokning. Behöver du hjälp med din bokning så kan du kontakta oss på 010-265 95 00 eller info@montico.se.

25 juni, 08:00 - 12:00
Växjö
Platser kvar
25 juni, 13:00 - 17:00
Växjö
Platser kvar
27 juni, 08:00 - 12:00
Västervik
Platser kvar
27 juni, 13:00 - 17:00
Västervik
Platser kvar
28 juni, 08:00 - 12:00
Tranås
Platser kvar
28 juni, 13:00 - 17:00
Tranås
Platser kvar

« Bakåt


Inga tillgängliga datum för den valda kursen

Intresserad av utbildningen?

Då kan du göra en intresseanmälan så återkommer vi så snart som möjligt med mer information om utbildningen och besvarar eventuella frågor och funderingar.

En intresseanmälan är inte bindande.