Pallställ i en fabrik.

Hem / Utbildning / Företagsutbildningar / Utbildning av besiktningsman för pallställ och andra ställage

Utbildning av besiktningsman för pallställ och andra ställage

Enligt Arbetsmiljöverket författningssamling AFS 2006:4 (Användning av arbetsutrustning) ska en undersökning och riskbedömning pallställ och andra ställage göras för att på så sätt säkerställa att de kan användas med betryggande säkerhet.

Okulär kontroll ska ske av lagerinredning varje vecka eller med andra regelbundna intervall utifrån riskbedömning. Var 12:e månad ska besiktning ske av en utbildad person (expertbesiktning) som ska säkerställa den årliga kontrollen enligt SS-EN 15635.

Utbildning av besiktningsman

Vi utbildar er personal till att bli besiktningsmän som själva kan utföra expertbesiktningen som ska ske var 12:e månad.

Vi ger kunskap i vilka regler som gäller för t.ex utvärdering av skada på bärbalkar, rutiner för åtgärder vid skador, regler för mätning och klassificering av skador på stolpar och stag och belastningsskyltar.

Utbildningen genomförs på plats hos kunden då teoretiska moment blandas med praktisk besiktning av utvalda existerande pallställ eller annat ställage.

Utbildningen avslutas med certifiering. Certifikatet är giltigt i fem år.

Efter genomförd utbildning och godkänd certifiering har deltagaren kunskap om hur den regelbundna kontrollen genomförs samt ansvara för den årliga expertbesiktningen.

Innehåll

  • Lagar, regler och standarder
  • Myndighetsföreskrifter
  • Teknikkunskap/ställagelära
  • Kontrollprocedurer och rutiner
  • Besiktningsmetodik

Utbildningen pågår i cirka 8 timmar.

Utförande av expertbesiktning

Om ni inte vill eller har möjlighet att utbilda egen personal för att utföra expertbesiktningen som ska ske var 12:e månad kan Monticos egna besiktningsmän genomföra besiktning.

Utbildningsinformation

Pris

Kontakta oss för offert

Utbildningsplats

På ert företag eller någon av Monticos utbildningslokaler

Utbildningslängd

1 dag

Kontakta oss

Vill du veta mer om utbildningen så är du varmt välkommen att kontakta oss.

Boka utbildningsstillfälle

Nedan ser du kommande utbildningsstillfällen. Klicka “boka” på ett tillfälle för att komma vidare med din bokning. Behöver du hjälp med din bokning så kan du kontakta oss på 0200-76 70 00 eller info@montico.se.

29 januari, 08:00 - 12:00
Distansutbildning
Inga platser kvar
Fullbokad
22 mars, 08:00 - 16:00
Nyköping
3 platser kvar
26 mars, 08:00 - 16:00
Växjö
3 platser kvar

Skicka intresseanmälan

Hittar du inte ett passande datum? Eller har du några frågor kring utbildningen? Skicka en intresseanmälan så återkommer vi inom kort.

« Bakåt


Inga tillgängliga datum för den valda kursen

1