En mobil arbetsplattform i fabriksmiljö.

Hem / Utbildning / Företagsutbildningar / Mobila Arbetsplattformar

Mobila arbetsplattformar – liftutbildning

Montico erbjuder utbildning i mobila arbetsplattformar för att öka både säkerhetstänket och effektiviteten hos liftoperatören och företaget. Därmed minskar risken för personskador samt företagets kostnader.

Om utbildningen

Vår liftutbildning ger deltagaren grundläggande kunskaper i hur den mobila arbetsplattformen körs på ett resurseffektivt och säkert sätt. Utbildningen består av teoretisk och praktisk genomgång, övningskörning och uppskrivning.

Utbildningen sker i våra utbildningslokaler eller direkt på företaget och kan anpassas till olika lifttyper som till exempel skylift, saxlift eller bomlift.

Vi utbildar enligt LLP 1, Liftläroplan 1, som är utformad efter AFS 2006:6 och SS-ISO 18878:2013.

Utbildningsbevis utfärdas till godkända förare efter utbildningen. Utbildningsbevisets giltighetstid är fem år och enligt Liftutbildningsrådet ska repetitionsutbildning därför göras var femte år.

Denna utbildning går att registrera på deltagarens personliga ID06-kort.

Montico är av Liftutbildningsrådet auktoriserat utbildningsföretag.

Kursinnehåll

  • Risker och säkerhetsbestämmelser
  • Liftens uppbyggnad
  • Fortlöpande och daglig tillsyn
  • Arbetssätt/handhavande
  • Arbetsskydd
  • Praktiska övningsmoment

För vem?

Liftutbildningen vänder sig till alla som använder mobila arbetsplattformar såsom skylift, bomlift eller saxlift i sitt arbete.

Förkunskaper

För att gå den här utbildningen behöver du ha god förståelse för det svenska språket. I övrigt krävs inga andra förkunskaper.

Vad säger lagen?

Alla som arbetar med mobila arbetsplattformar ska enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter (AFS 2006:6) ha teoretisk och praktisk kunskap i säker användning av mobila arbetsplattformar. Detta ska kunna styrkas med utbildningsbevis. Arbetsgivaren ansvarar för bedömningen av arbetstagarens kunskaper och ser till att de är relevanta och tillräckliga.

Utbildningsinformation

Pris

3 000 SEK exkl moms per deltagare

Kontakta oss för offert för större grupper eller företagsanpassad utbildning.

Utbildningsplats

På ert företag eller någon av Monticos utbildningslokaler

Utbildningslängd

1 dag

Körtillstånd för förare av liftar

Arbetstagare och inhyrd personal ska ha arbetsgivarens respektive inhyrarens skriftliga tillstånd att använda en maskindriven lyftanordning (AFS 2006:6, 29§). Saknar du mall för skriftligt tillstånd så kan du ladda ner vår genom att klicka på knappen nedan.

LLP-logga
ID06 kompetensdatabas logga

Boka utbildningstillfälle

Nedan ser du kommande utbildningstillfällen för denna utbildning. Klicka “boka” på ett tillfälle för att komma vidare med din bokning.

20 oktober, 08:00 - 16:00
Tranås
Platser kvar

Skicka intresseanmälan

Är du intresserad av utbildningen men inte redo att boka ett tillfälle än? Då kan du lämna in en intresseanmälan så återkommer vi inom kort.

« Bakåt


Inga tillgängliga datum för den valda kursen