En mobil arbetsplattform i fabriksmiljö.

Mobila Arbetsplattformar

Montico erbjuder utbildning i mobila arbetsplattformar för att öka både säkerhetstänket och effektiviteten hos liftoperatören och företaget. Därmed minskar risken för personskador samtidigt som företagets kostnader kan minska.

Om utbildningen

Vår liftutbildning ger deltagaren grundläggande kunskaper i hur den mobila arbetsplattformen körs på ett resurseffektivt och säkert sätt. Utbildningen består av teoretisk och praktisk genomgång, övningskörning och uppskrivning.

Utbildningen sker i våra utbildningslokaler eller direkt på företaget och kan anpassas till olika lifttyper som till exempel skylift, saxlift eller bomlift.

Vi utbildar enligt LLP 1, Liftläroplan 1, som är utformad efter AFS 2006:6 och SS-ISO 18878:2013.

Utbildningsbevis utfärdas till godkända förare efter utbildningen. Utbildningsbevisets giltighetstid är fem år och enligt Liftutbildningsrådet ska repetitionsutbildning därför göras var femte år.

Denna utbildning går att registrera på deltagarens personliga ID06-kort.

Montico är av Liftutbildningsrådet auktoriserat utbildningsföretag.

Kursinnehåll

  • Risker och säkerhetsbestämmelser
  • Liftens uppbyggnad
  • Fortlöpande och daglig tillsyn
  • Arbetssätt/handhavande
  • Arbetsskydd
  • Praktiska övningsmoment

För vem?

Liftutbildningen vänder sig till alla som använder mobila arbetsplattformar såsom skylift, bomlift eller saxlift i sitt arbete.

Förkunskaper

För att gå den här utbildningen behöver du ha god förståelse för det svenska språket. I övrigt krävs inga andra förkunskaper.

Vad säger lagen?

Alla som arbetar med mobila arbetsplattformar ska enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter (AFS 2006:6) ha teoretisk och praktisk kunskap i säker användning av mobila arbetsplattformar. Detta ska kunna styrkas med utbildningsbevis. Arbetsgivaren ansvarar för bedömningen av arbetstagarens kunskaper och ser till att de är relevanta och tillräckliga.

Kontakta oss

Vill du veta mer om utbildningen eller få hjälp med ansökan så är du varmt välkommen att kontakta oss.

Liftutbildningsrådet logga
ID06 kompetensdatabas logga

Kommande tillfällen

17 september, 09:00 - 17:00
Tranås
15 platser kvar
22 oktober, 09:00 - 17:00
Tranås
15 platser kvar
26 november, 09:00 - 17:00
Tranås
15 platser kvar
17 december, 08:00 - 16:00
Tranås
15 platser kvar

Intresserad av utbildningen? Kontakta oss!

Har du några funderingar kring utbildningen och vill veta mer så är du välkommen att kontakta oss. Klicka på knappen nedan och fyll sedan i formuläret så kontaktar vi dig så snart vi kan.

« Bakåt


Inga tillgängliga datum för den valda kursen