En ledare står framför en grupp av människor på ledarskapsutbildning.

Hem / Utbildning / Företagsutbildningar / Ledarskap / Ledarskapsutbildning – grund

Ledarskapsutbildning – grund

Som ledare är det viktigt att du känner dig trygg i din roll och har verktyg för att hantera och lösa besvärliga situationer.

Om utbildningen

I Monticos ledarskapsutbildning arbetar vi med ett verksamhetsfokuserat ledarskap. Målet med utbildningen är att du ska bli trygg i din roll som ledare och få verktyg att hantera och lösa besvärliga situationer. Att du utvecklar förmågan att ta ansvar för din verksamhet och har förmågan att leda din personal mot gemensamma mål.

Utbildningen genomförs under en period om 3 månader, där du som deltagare får möjlighet att mellan träffarna praktisera genomgångna moment och kanske också prova nya metoder och förhållningssätt i ditt ledarskap. Två av utbildningsdagarna är ett internat där övernattning ingår. Nätverkande mellan deltagarna är en viktig del av lärandet.

Ledarskapsutbildning – kursinnehåll

Dag 1: Ett väl fungerande ledarskap
Dag 2: Det personliga ledarskapet
Dag 3: Motivation och coachning
Dag 4: Förbättringsledarskap
Dag 5: Kommunikation och feedback

Thomasanalys

Med hjälp av Thomas profilanalys gör du själv en egen personprofil som återkopplas individuellt av en certifierad Thomaskonsult. Utifrån analysen får lära dig hur du kan bli bättre på att förstå din grupp och hur du bättre kan leda den.

Coachning

Företag som aktivt investerar i ledarutveckling och satsar på att coacha sina medarbetare får en högre omsättningstillväxt än de som inte gör det. Att satsa på coachning är att investera i utvecklingen av medarbetarna och verksamheten. Vi lär oss coachningens principer och hur man med enkla medel kan få människor att vilja utvecklas.

Kommunikation

Rätt attityd och inställning är grunden för ledarskap. Förmågan att kommunicera effektivt har en central roll i ledarskapet. Vi går igenom grundläggande spelregler inom kommunikation som ökar chanserna att nå fram med sitt budskap och bli lyssnad på samt ökar förmågan att bygga starka relationer. Vi tränar även på att läsa av andra för att kunna anpassa vår kommunikation och bättre nå fram.

För vem?

Utbildningen vänder sig till såväl den nytillträdda ledaren som till den mer erfarne.

Utbildningsinformation

Pris

28 200 SEK exkl moms

För större grupper kan du kontakta oss för offert.

Utbildningslängd

5 träffar under en satt tidsram.

Kontakta oss för mer information om utbildningslängden.

Boka utbildningstillfälle

Nedan ser du kommande utbildningstillfällen för denna utbildning. Klicka “boka” på ett tillfälle för att komma vidare med din bokning.

20 - 21 september
Gränna - Gyllene Uttern
Platser kvar

Skicka intresseanmälan

Är du intresserad av utbildningen men inte redo att boka ett tillfälle än? Då kan du lämna in en intresseanmälan så återkommer vi inom kort.

« Bakåt


Inga tillgängliga datum för den valda kursen