En ledare står framför en grupp av människor på ledarskapsutbildning.

Hem / Utbildning / Företagsutbildningar / Ledarskap / Ledarskapsutbildning – grund

Ledarskapsutbildning – grund och fortsättning

Att vara en bra ledare innebär att inspirera och motivera dina medarbetare att sträva efter gemensamma mål och att skapa en positiv arbetsmiljö. I denna utbildning lär du dig om hur du kan leda ditt team mot framgång genom att fokusera på verksamheten och dess mål, och hur du kan skapa en inkluderande och engagerande arbetsmiljö.

Pris

28 200 SEK exkl moms

För större grupper kan du kontakta oss för offert.

Utbildningsplats

Värnamo

Utbildningslängd

5 träffar under en satt tidsram

Om utbildningen

Monticos ledarskapsutbildning ger dig möjlighet att utveckla dina ledaregenskaper och bli trygg och framgångsrik i din ledarroll. Här är några av fördelarna med att gå vår utbildning:

Vi ger dig verktyg och övningar för att bli en trygg och framgångsrik ledare

Du lär dig om verksamhetsfokuserat ledarskap och hur du hanterar utmaningar

Du utvecklar din förmåga att ta ansvar för din verksamhet

Du lär dig att leda och motivera dina medarbetare mot gemensamma mål

Du får nätverka och lära av andra erfarna ledare från olika branscher

Utbildningen genomförs under en period om 3 månader där du får möjlighet att i ditt arbete praktisera det du lärt dig mellan träffarna och prova på nya metoder och förhållningssätt i ditt ledarskap.

Två av utbildningsdagarna är ett internat där övernattning ingår. Nätverkande mellan deltagarna är en viktig del av lärandet som ökar motivationen och engagemanget hos deltagarna. Det ger också möjlighet till personliga och professionella nätverk, samt möjlighet till feedback och stöd från personer med liknande roller.

Exempel på kursinnehåll

Thomasanalys

Med hjälp av Thomas profilanalys gör du själv en egen personprofil som återkopplas individuellt av en certifierad Thomaskonsult. Utifrån analysen får lära dig hur du kan bli bättre på att förstå din grupp och hur du bättre kan leda den.

Coachning

Företag som aktivt investerar i ledarutveckling och satsar på att coacha sina medarbetare får en högre omsättningstillväxt än de som inte gör det. Att satsa på coachning är att investera i utvecklingen av medarbetarna och verksamheten. Vi lär oss coachningens principer och hur man med enkla medel kan få människor att vilja utvecklas.

Kommunikation

Rätt attityd och inställning är grunden för ledarskap. Förmågan att kommunicera effektivt har en central roll i ledarskapet. Vi går igenom grundläggande spelregler inom kommunikation som ökar chanserna att nå fram med sitt budskap och bli lyssnad på samt ökar förmågan att bygga starka relationer. Vi tränar även på att läsa av andra för att kunna anpassa vår kommunikation och bättre nå fram.

Ledarskapsutbildningens upplägg

Dag 1: Ett väl fungerande ledarskap

Dag 2: Det personliga ledarskapet

Dag 3: Motivation och coachning

Dag 4: Förbättringsledarskap

Dag 5: Kommunikation och feedback

Vem vänder sig utbildningen till?

Oavsett om du är en nybliven eller erfaren ledare, så erbjuder vår utbildning verktyg och kunskaper för att utveckla din ledarskapsstil och ta ditt team till nya höjder.

Har du frågor om utbildningen?

Om du har några funderingar kring utbildningen är du välkommen att kontakta oss genom att skicka en intresseanmälan. Vi återkommer så snart som möjligt.

Våra utbildare

Michael Kullberg

Michael Kullberg

Verksamhetsutvecklare

  • 35 års erfarenhet som chef och ledare (bl.a. VD).
  • Civilingenjör inom Industriell Ekonomi.
  • Ledarskapscoach och Thomas-analytiker.
Thomas Gustavsson

Thomas Gustavsson

Verksamhetsutvecklare

  • 25 års erfarenhet som chef och ledare.
  • Projektledare.
  • Ledarskapscoach, Föreläsare, Nätverksledare.

Tidigare deltagare om utbildningen

Kristian Mattisson.

Utbildningen gav Kristian verktyg för att bli en bättre ledare

Kristian Mattisson är produktionschef på Rz Abak sedan ett år och har nyligen gått Monticos ledarskapsutbildning. “Jag lärde mig mycket när vi diskuterade personligheter”.

Kommande utbildningstillfällen för Ledarskapsutbildning – grund

Nedan ser du kommande utbildningstillfällen för denna utbildning. Klicka på datumet för önskat utbildningstillfälle för att få upp exakta utbildningsdagar.

5 dagar mellan 03 oktober - 07 december
Schema
03 oktober 08:00-23:00
04 oktober
31 oktober
28 november
07 december
Stäng
Värnamo
Platser kvar

Skicka intresseanmälan

Har du några frågor och vill veta mer om utbildningen? Eller vill du boka utbildningen för större grupp? Skicka en intresseanmälan så återkommer vi så snart som möjligt.

« Bakåt


Inga tillgängliga datum för den valda kursen

Ledarskapsutbildning – fortsättning

Efter genomgången ledarskapsutbildning erbjuder vi även möjligheten att fördjupa dig ytterligare med en fortsättningskurs där vi blir ännu mer konkreta och verklighetsnära. Vi väljer ut ett par ledarverktyg som vi fördjupar oss i – det coachande förhållningssättet samt kommunikation och feedback.