Hem / Utbildning / Företagsutbildningar / Grundläggande metodspecifik svetsutbildning

Grundläggande metodspecifik svetsutbildning

Förutsättningarna ändras ständigt i den svetsande produktionen och ofta behöver en omställning ske på den svetsande personalen. Ny produktion kan kräva kunskap inom andra svetsmetoder men även svetsarens kompetens behöver dokumenteras och upprätthållas.

Plats:

Utbildningen kan utföras på plats hos Montico eller direkt på ert företag.

Om utbildningen

Metodspecifik svetsutbildning (GAS, MMA, MIG/MAG, TIG) ger kunskaper i svetsmetodernas möjligheter och begränsningar, behärska tekniken och att kunna orientera sig i de gällande regelverken.

Deltagaren väljer själv vilken svetsmetod som är aktuell GAS, MMA, MIG/MAG eller TIG. Utbildningen går även att utforma så alla svetsmetoder täcks.

Utbildningen varvar teori, praktik och går igenom olika svetsprocedurer, materiallära, WPS:er, olika svetsbeteckningar, tillsatsmaterial, hälsa och säkerhet, praktisk svetsning i vald metod, läge och material.

Exempel på kursinnehåll

  • Svetsprocedurer
  • Materiallära
  • WPS
  • Svetsbeteckningar
  • Tillsatsmaterial
  • Hälsa och säkerhet
  • Praktisk svetsning i vald metod, läge och material
  • Visuell kontroll

För vem?

Utbildningen riktar sig till den som svetsat en del och vill utvecklas inom området och behöver lära sig grundkunskaperna inom svetsning.

Medlem i Svetskommisionen logga

Boka företagsanpassad utbildning

Vill du boka utbildningen för en större grupp? Vi skräddarsyr utbildningen efter ditt företags specifika behov och önskemål. Vi kan givetvis också utföra utbildningen på plats hos er.

Kontakta oss för mer information om hur vi kan anpassa utbildningen efter era behov.

Frågor om utbildningen?

Kontakta oss så kan vi hjälpa dig vidare.

Telefon:

010-265 95 00

Intresserad av utbildningen?

Då kan du göra en intresseanmälan så återkommer vi så snart som möjligt med mer information om utbildningen och besvarar eventuella frågor och funderingar.

En intresseanmälan är inte bindande.