Hem / Utbildning / Arbetsmarknadsutbildning / Utbildning till verkstadsmekaniker (inriktning CNC) i samarbete med Borensberg Mekaniska AB

Utbildning till verkstadsmekaniker (CNC) i samarbete med Borensberg Mekaniska AB

Är du arbetssökande och intresserad av att arbeta inom industrin? Borensberg Mekaniska är i behov av fler duktiga verkstadsarbetare. Tillsammans med Arbetsförmedlingen startar vi därför en industriutbildning med inriktning CNC som förbereder dig för jobbet direkt efter studierna. Inga förkunskaper krävs.

Utbildningstyp:

Arbetsmarknadsutbildning

Utbildningsort:

Mjölby

Utbildningsstart:

27 maj 2024

Om utbildningen

Den här utbildningen är framtagen tillsammans med Arbetsförmedlingen och förbereder dig för arbete på Borensberg Mekaniska direkt efter avslutade studier. Utbildningen görs på Monticos skola i Mjölby där du kombinerar teoretiska studier med praktiska moment. Utbildningen är en fantastisk möjlighet att skaffa dig efterfrågad kompetens.

Utbildningens upplägg

Bedömning av kunskapsnivå

Utbildningen börjar preliminärt den 27 maj. Under de tre första veckorna gör vi tester och bedömer din nuvarande kunskapsnivå. Detta gör att vi kan anpassa utbildningen till din nivå för att ge dig den bästa möjliga starten på dina studier.

Utbildning på Montico

Efter nivåbedömningen börjar du en basutbildning i industriteknik med inriktning CNC på vår skola i Mjölby. Utbildningen innehåller både teoretiska studier och praktiska moment. Med hjälp av våra erfarna lärare får du lära dig allt du behöver för att bli anställningsbar direkt efter studierna.

Arbetsplatsförlagt lärande

Under utbildningen kommer du att ha cirka fyra veckors APL (arbetsförlagt lärande/praktik) på Borensberg Mekaniska. På praktiken får du samla på dig nyttig erfarenhet av jobbet och lärdom om hur det är att arbeta på företaget.

Anställning

Efter utbildningen är du redo att ta steget att jobba som operatör på Borensberg Mekaniska med preliminär anställningsstart den 3 mars 2025.

Vem kan gå utbildningen?

För att gå den här utbildningen behöver du vara arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen. I övrigt krävs inga förkunskaper.

Om Borensberg Mekaniska

Borensberg Mekaniska AB har växt under de senaste åren och fortsätter att växa. Under hösten 2024 kommer de flytta in i nya och större lokaler i Borensberg där de funnits i många år.  De tillverkar reservdelar till maskiner och är idag leverantörer åt både svenska och utländska företag, exempelvis Siemens och Valmet. Deras motto är rätt kvalitet i rätt tid.

Rekryteringsmöte den 20 maj

Om du går vidare i rekryteringsprocessen så kommer du att kallas till ett rekryteringsmöte med speedintervjuer den 20 maj. Därför ber vi dig att planera för det i din kalender redan nu.

Borensberg Mekaniska logga.

Den här utbildningen bedriver Montico i samarbete med Borensberg Mekaniska och Arbetsförmedling.

Frågor om utbildningen?

Välkommen att kontakta Kristina Aronsson på Montico på:

Telefon:

0140-59 90 10