Maskinoperatör i fabriksmiljö.
Hem / Utbildning / Arbetsmarknadsutbildning / Utbildning till maskinoperatör i samarbete med Swedex i Mjölby

Utbildning till maskinoperatör i samarbete med Swedex i Mjölby

Swedex behöver fler maskinoperatörer. I samarbete med Arbetsförmedlingen har vi därför tagit fram en utbildning till maskinoperatör som förbereder dig för jobb på Swedex direkt efter studierna.

Utbildningstyp

Arbetsmarknadsutbildning

Studieort

Mjölby

Studiestart

6 november

Om utbildningen

Swedex i Mjölby behöver fler utbildade maskinoperatörer till sin produktion. Den här utbildningen riktar sig till dig som är arbetssökande och intresserad av att arbeta inom industrin. Genom teoretiska och praktiska studier på vår skola i Mjölby förbereds du för att börja jobba som maskinoperatör på Swedex direkt efter utbildningen.

Kanske är du kvinna och intresserad av att jobba inom industrin? Vi uppmuntrar kvinnor att söka till utbildningen, eftersom svensk industri är i behov av ökad jämställdhet. Många gånger har kvinnor som inte haft förkunskaper, visat sig vara guldkorn på vår utbildning.

Utbildningens upplägg

Bedömning av kunskapsnivå

Utbildningen börjar preliminärt 6 november. Under de två första veckorna gör vi tester och bedömer din nuvarande kunskapsnivå. Detta gör att vi kan anpassa utbildningen till din nivå för att ge dig den bästa möjliga starten på dina studier.

Utbildning på vår skola i Mjölby

Efter nivåbedömningen börjar du din utbildning på vår skola i Mjölby. Utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska studier i industriteknik med fokus på arbetet som maskinoperatör. Med hjälp av våra erfarna lärare lär du dig allt du behöver veta för att bli en duktig maskinoperatör.

Praktik

I slutet av din utbildning kommer du att ha cirka åtta veckors APL (praktik) på Swedex. På praktiken får du samla på dig nyttig erfarenhet och lärdom om hur det är att jobba på företaget.

Anställning

Efter utbildningen på skolan och praktiken är du redo att ta steget att jobba som maskinoperatör på Swedex.

Preliminärt anställningsdatum är den 15 april 2024.

Vem kan gå utbildningen?

För att gå den här utbildningen behöver du vara arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen.

I övrigt krävs inga förkunskaper.

Informationsmöte 25 oktober

Om du går vidare i rekryteringsprocessen så kommer du att kallas till ett informationsmöte med speedintervjuer den 25 oktober. Därför ber vi dig att planera för det i din kalender redan nu.

Swedex logga.
Arbetsförmedlingens logga

Den här utbildningen bedriver Montico i samarbete med Swedex och Arbetsförmedlingen.

Har du frågor om utbildningen?

Om du har några funderingar kring utbildningen är du välkommen att kontakta Kristina Aronsson på Montico på
0140-59 90 10 eller kristina.aronsson@montico.se.