En bild på en svetsare och en närbild på en hand på en CNC-maskin.
Hem / Utbildning / Arbetsmarknadsutbildning / Utbildning till CNC-operatör eller svetsare – i samarbete med Plåtmodul i Mjölby

Utbildning till CNC-operatör eller svetsare – i samarbete med Plåtmodul i Mjölby

Vill du ta första steget mot en spännande karriär inom industrin? Plåtmodul i Mjölby expanderar och söker nu fler duktiga CNC-operatörer och svetsare till sitt team. Tillsammans med Arbetsförmedlingen har vi därför tagit fram två olika snabbutbildningar, inom CNC och svets, som förbereder dig för arbete på Plåtmodul direkt efter studierna.

Utbildningstyp

Arbetsmarknadsutbildning

Studieort

Mjölby

Studiestart

11 september 2023

Om utbildningarna

De här utbildningarna riktar sig till arbetssökande som är intresserade av att arbeta inom industrin, antingen som CNC-operatör eller svetsare. Innehållet i utbildningarna är framtaget i samarbete med Arbetsförmedlingen och Plåtmodul, och är skräddarsytt efter Plåtmoduls aktuella kompetensbehov.

Du väljer en av utbildningarna som förbereder dig till arbete på Plåtmodul direkt efter studierna, antingen som CNC-operatör eller svetsare.

Om CNC-utbildningen

Bedömning av kunskapsnivå

CNC-utbildningen börjar preliminärt den 11 september. Under de två första veckorna gör vi tester och bedömer din nuvarande kunskapsnivå. Detta gör att vi kan anpassa utbildningen till din nivå för att ge dig den bästa möjliga starten på dina studier.

Utbildning i CNC

Efter nivåbedömningen börjar du din utbildning i CNC på vår skola i Mjölby. Utbildningen innefattar både teoretiska och praktiska studier i industriteknik, med fokus på CNC. Med hjälp av våra erfarna lärare lär du dig allt du behöver veta för att bli en duktig CNC-operatör.

Praktik

I slutet av din utbildning kommer du att ha cirka fyra veckors APL (praktik) på Plåtmodul. På praktiken får du samla på dig nyttig erfarenhet och lärdom om hur det är att jobba på företaget.

Anställning

Efter utbildningen på skolan och praktiken är du redo att ta steget att jobba som CNC-operatör på Plåtmodul i Mjölby.

Preliminärt anställningsdatum är den 26 februari 2024.

Om svetsutbildningen

Bedömning av kunskapsnivå

Svetsutbildningen har ett preliminärt startdatum den 11 september. Under utbildningens första två veckor gör vi tester och bedömer din nuvarande kunskapsnivå. Detta gör vi för att kunna anpassa utbildningen till din nivå och ge dig den bästa möjliga starten på dina studier.

Utbildning i svets

Efter nivåbedömningen börjar du din svetsutbildning på vår skola i Mjölby. Utbildningen innefattar både teoretiska och praktiska studier i svetsteknik. Med hjälp av våra erfarna lärare får du kunskaper och färdigheter för att bli en duktig svetsare.

Praktik

I slutet av din utbildning kommer du att ha cirka fyra veckors APL (praktik) på Plåtmodul. På praktiken får du samla på dig nyttig erfarenhet och lärdom om hur det är att jobba på företaget.

Anställning

Efter utbildningen på skolan och praktiken är du redo att ta steget att jobba som svetsare på Plåtmodul i Mjölby.

Preliminärt anställningsdatum är den 11 december 2023.

Vem kan gå utbildningarna?

För att gå dessa utbildningar behöver du vara arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen.

I övrigt krävs inga förkunskaper.

Informationsmöte 5 september

Om du går vidare i rekryteringsprocessen så kommer du att kallas till ett informationsmöte om båda utbildningarna, med speedintervjuer den 5 september maj. Därför ber vi dig att planera för det i din kalender redan nu.

Plåtmodul logga.
Arbetsförmedlingens logga

Den här utbildningen bedriver Montico i samarbete med Plåtmodul i Mjölby och Arbetsförmedlingen.

Har du frågor om utbildningen?

Om du har några funderingar kring utbildningen är du välkommen att kontakta Kristina Aronsson på Montico på
0140-59 90 10 eller kristina.aronsson@montico.se.