Svetselev svetsar ett metallobjekt.
Hem / Utbildning / Arbetsmarknadsutbildning / Svetsutbildning mot Fredriksons Verkstad

Svetsutbildning mot Fredriksons Verkstad AB i Vadstena

Fredriksons Verkstad i Vadstena är i stort behov av svetsare. Därför erbjuder vi nu, i samarbete med Arbetsförmedlingen, en snabbutbildning i svets som garanterar dig jobb på Fredriksons efter studierna.

Om utbildningen

Den här utbildningen riktar sig till arbetssökande som är intresserade av att arbeta inom industrin och inom svetsaryrket. Utbildningen är framtagen tillsammans med Fredriksons Verkstad och Arbetsförmedlingen och är utformad för att möta Fredriksons aktuella behov av utbildade svetsare.

Är du kvinna och intresserad av att börja jobba som svetsare? Vi ser gärna kvinnor som sökande då svensk industri behöver ökad jämställdhet. Många gånger har kvinnor som inte haft förkunskaper visat sig vara guldkorn på vår svetsutbildning, så varmt välkommen med din ansökan eller kontakta oss om du har några funderingar kring utbildningen.

Utbildningens upplägg

Utbildningen startar preliminärt den 5 september 2022. De första två veckorna gör vi tester och en nivåbedömning av dina kunskaper för att du ska kunna börja utbildningen på den nivå du befinner dig på idag.

Därefter följer drygt 12 veckors utbildning på vår skola i Mjölby i svetsteori, ritningsläsning, svetsbeteckningar och praktisk utbildning i svetsmetoden TIG. Under utbildningen kommer du även att ta truck- och traverskort.

Du kommer få göra studiebesök på Fredriksons under utbildningen och även tre veckors praktik i december. Därefter är du redo för jobb på Fredriksons genom inhyrning via Montico Bemanning.

Förkunskaper

Till denna utbildning behöver du inte ha några förkunskaper utan utbildningen är för dig som vill ta ett snabbspår till svetsare hos Fredriksons.

Utbildningsinformation

 

Utbildningstyp

Arbetsmarknadsutbildning

Studieort

Mjölby
}

Studiefart

Heltid

Utbildningsstart

5 september 2022

Informationsmöte den 29 augusti

Informationsmöte kommer att hållas den 29 augusti. Om du går vidare i ansökan så kommer du att kallas till det.

Fredriksons logga
Logga Holtab

Den här utbildningen bedriver Montico i samarbete med Fredriksons Verkstad AB och Arbetsförmedlingen.

Så här ansöker du till utbildningen

Du ansöker till utbildningen via Arbetsförmedlingen. Klicka på knappen nedan för att ta dig till ett ansökningsformulär där du skickar in din ansökan.

Kontakta oss

Behöver du hjälp eller har frågor? Kontakta oss genom uppgifterna nedan.

Kristina Aronsson utbildningssamordnare.

Kristina Aronsson

Platschef/Kundansvarig
0140-59 90 10
kristina.aronsson@montico.se

Anders Nylander säljare.

Thomas Nordh

Regionchef Östergötland
013-24 86 32
thomas.nordh@montico.se