Hem / Utbildning / Arbetsmarknadsutbildning / Svetsutbildning i samarbete med Ödeshög Mekaniska AB

Utbildning till svetsare i samarbete med Ödeshögs Mekaniska AB

Letar du efter ett nytt jobb? Har du funderat på att utbilda dig inom industrin? Då har vi en fantastisk chans för dig! Tillsammans med Ödeshögs Mekaniska och Arbetsförmedlingen har vi tagit fram en svetsutbildning som förbereder dig för arbete på Ödeshögs Mekaniska direkt efter studierna.

Utbildningstyp:

Arbetsmarknadsutbildning

Utbildningsort:

Mjölby

Utbildningsstart:

6 maj 2024

Om utbildningen

Ödeshögs Mekaniska är i stort behov av utbildade svetsare. Den här utbildningen riktar sig till dig som är arbetssökande och intresserad av att arbeta inom industrin. Genom teoretiska och praktiska studier på vår skola i Mjölby förbereds du för att börja jobba som svetsare på Ödeshögs Mekaniska direkt efter utbildningen.

Kanske är du kvinna och intresserad av att jobba inom industrin? Vi uppmuntrar kvinnor att söka till utbildningen, eftersom svensk industri är i behov av ökad jämställdhet. Många gånger har kvinnor som inte haft förkunskaper, visat sig vara guldkorn på vår utbildning.

Utbildningens upplägg

Bedömning av kunskapsnivå

Utbildningen startar preliminärt den 6 maj. Under de två första veckorna gör vi tester och bedömer din nuvarande kunskapsnivå, detta för att anpassa utbildningen till din nivå för att ge dig den bästa möjliga starten på dina studier.

Utbildning i svets

Efter nivåbedömningen börjar du din svetsutbildning på vår skola i Mjölby. Utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska studier i svetsmetoderna (MIG/MAG). Med hjälp av våra erfarna lärare lär du dig allt du behöver veta för att bli en skicklig svetsare.

Arbetsplatsförlagt lärande

I slutet av din utbildning kommer du att ha cirka fyra veckors arbetsplatsförlagt lärande (praktik). Då får du samla på dig nyttig erfarenhet och lärdom om hur det är att jobba på Ödeshögs Mekaniska.

Anställning

Efter utbildningen på skolan och praktikdelen är du redo att ta steget att jobba som svetsare på Ödeshögs Mekaniska.

Preliminärt anställningsdatum är den 23 september.

Vem kan gå utbildningen?

För att gå den här utbildningen behöver du vara arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen.

Informationsmöte den 26 april

Om du går vidare i rekryteringsprocessen så kommer du att kallas till ett informationsmöte med speedintervjuer den 26 april. Därför ber vi dig att planera för det i din kalender redan nu.

Ödeshögs Mekaniska AB logga

Den här utbildningen bedriver Montico i samarbete med Ödeshögs Mekaniska och Arbetsförmedlingen.

Frågor om utbildningen?

Välkommen att kontakta Kristina Aronsson på Montico på:

Telefon:

0140-59 90 10