Svetsare på Monticos svetsutbildning.

Hem / Utbildning / Arbetsmarknadsutbildning / Svetsutbildning i samarbete med Ödeshög Mekaniska AB

Svetsutbildning i samarbete med Ödeshög Mekaniska AB

Letar du efter ett nytt jobb? Har du funderat på att utbilda dig inom industrin? Då har vi en fantastisk chans för dig! Tillsammans med Ödeshög Mekaniska och Arbetsförmedlingen har vi tagit fram en svetsutbildning som förbereder dig för arbete på Ödeshög Mekaniska direkt efter studierna.

Utbildningstyp

Arbetsmarknadsutbildning

Studieort

Mjölby

Studiestart

17 april 2023

Om utbildningen

Ödeshög Mekaniska är i stort behov av utbildade svetsare. Den här utbildningen riktar sig till dig som är arbetssökande och intresserad av att arbeta inom industrin. Genom teoretiska och praktiska studier på vår skola i Mjölby förbereds du för att börja jobba som svetsare på Ödeshögs Mekaniska direkt efter utbildningen.

Kanske är du kvinna och intresserad av att prova på svetsaryrket? Vi uppmuntrar kvinnor att söka till utbildningen, eftersom svensk industri är i behov av ökad jämställdhet. Många gånger har kvinnor som inte haft förkunskaper, visat sig vara guldkorn på vår svetsutbildning.

Utbildningens upplägg

Bedömning av kunskapsnivå

Utbildningen startar preliminärt den 17 april. De första två veckorna gör vi tester och en nivåbedömning av dina kunskaper. På så sätt kan vi anpassa utbildningen efter din nivå och se till att du får den bästa möjliga starten på dina studier.

Utbildning i svets

Efter nivåbedömningen påbörjar du din svetsutbildning på vår skola i Mjölby. Den innehåller teoretiska och praktiska studier, och fokuserar på svetsmetoderna MIG/MAG. Med hjälp av våra duktiga lärare kommer du att lära dig allt du behöver veta för att bli en skicklig svetsare.

Praktik

I slutet av din utbildning kommer du att ha cirka fyra veckors APL (praktik) på Ödeshög Mekaniska. På praktiken får du samla på dig nyttig erfarenhet och lärdom om hur det är att jobba där.

Anställning

Efter utbildningen på skolan och praktiken är du redo att ta steget att jobba som svetsare på Ödeshög Mekaniska.

Preliminärt anställningsdatum är den 4 september.

Vem kan gå utbildningen?

För att gå den här utbildningen behöver du vara arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen.

Inga förkunskaper krävs.

Informationsmöte 11 april

Om du i rekryteringsprocessen går vidare så kommer du att kallas till ett informationsmöte med speedintervjuer den 11 april. Därför ber vi dig att planera för det i din kalender redan nu.

Ödeshög Mekaniska AB logga
Arbetsförmedlingens logga

Den här utbildningen bedriver Montico i samarbete med Ödeshög Mekaniska och Arbetsförmedlingen.

Har du frågor om utbildningen?

Om du har några funderingar kring utbildningen är du välkommen att kontakta Kristina Aronsson på Montico på
0140-59 90 10 eller kristina.aronsson@montico.se.