Svetslärare instruerar elev.

Hem / Utbildning / Arbetsmarknadsutbildning / Svetsutbildning för Modine i Söderköping

Svetsutbildning för Modine i Söderköping

Nu har du möjlighet att ta ett snabbspår till svetsaryrket. Tillsammans med Arbetsförmedlingen och Modine i Söderköping, som är i stort behov av svetsare, erbjuder vi en snabbutbildning i svets som garanterar dig jobb efter studierna.

Om utbildningen

Den här svetsutbildningen är framtagen tillsammans med Modine och Arbetsförmedlingen och är specifikt utformad för att möta Modines aktuella behov av utbildade svetsare. Du kommer lära dig att svetsa med inriktning mot MAG och MMA enligt de krav som finns för att jobba i Modines produktion. Under utbildningen kommer du även att ta truck- och traverskort.

Den här utbildningen riktar sig till arbetssökande som är intresserade av att arbeta inom industrin och inom svetsaryrket. Du behöver inte ha jobbat med svets tidigare för att gå utbildningen.

Är du kvinna och intresserad av att börja jobba som svetsare? Då ser vi gärna att du söker till utbildningen då svensk industri är i stort behov av ökad jämställdhet. Många gånger har kvinnor som inte haft förkunskaper, visat sig vara guldkorn på vår svetsutbildning. Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

Utbildningens upplägg

Utbildningen startar preliminärt den 2 maj och vi inleder de första två veckorna med tester och nivåbedömning av dina kunskaper. Det ger oss möjlighet att kunna börja utbildningen på den nivå du befinner dig på.

Efter nivåbedömningen börjar utbildningen på vår skola i Mjölby. Förutom att lära dig att svetsa praktiskt i svetsmetoderna MAG och MMA, kommer du även studera svetsteori vilket bland annat innefattar ritningsläsning och svetsbeteckningar.

Du kommer få möjlighet att prova på att jobba på Modine genom APL (praktik) i två veckor i slutet av utbildningen. Efter praktiken är du redo att börja jobba på Modine, inledningsvis via Monticos bemanning.

Förkunskaper

Till denna utbildning behöver du inte ha några förkunskaper utan den är för dig som är arbetssökande och vill ta ett snabbspår till svetsare hos Modine efter deras behov.

Utbildningsinformation

Utbildningstyp

Arbetsmarknadsutbildning

Studieort

Mjölby

}

Studiefart

Heltid

Utbildningsstart

2 maj

Informationsmöte den 12 april

Informationsmöte kommer att hållas den 12 april kl 13.00-15.00 på Modine, Industrigatan 2B i Söderköping. Om du går vidare kommer du att kallas.

Den här utbildningen bedriver Montico i samarbete med Modine och Arbetsförmedlingen.

Modine logga.
Logga Holtab

Så här ansöker du till utbildningen

Du ansöker till utbildningen via Arbetsförmedlingen. Klicka på knappen nedan för att ta dig till ett ansökningsformulär där du skickar in din ansökan.