Arbetare på ACTIA.
Hem / Utbildning / Arbetsmarknadsutbildning / Montörsutbildning i samarbete med ACTIA EMS Sweden AB

Montörsutbildning i samarbete med ACTIA EMS Sweden AB

Är du intresserad av att jobba inom industrin? Då har vi en spännande möjlighet för dig! Tillsammans med ACTIA EMS och Arbetsförmedlingen har vi tagit fram en montörsutbildning som ger dig de färdigheter och kunskaper som krävs för att kunna jobba som montör hos ACTIA EMS direkt efter studierna.

Utbildningstyp

Arbetsmarknadsutbildning

Studieort

Mjölby

Studiestart

13 november 2023

Om utbildningen

ACTIA EMS är i stort behov av montörer. Den här utbildningen riktar sig till dig som är arbetssökande och intresserad av att arbeta inom industrin. Genom teoretiska och praktiska studier på vår skola i Mjölby förbereds du för att börja jobba som montör på ACTIA EMS direkt efter utbildningen.

Utbildningens upplägg

Bedömning av kunskapsnivå

Utbildningen börjar preliminärt den 13 november. Under de två första veckorna gör vi tester och bedömer din nuvarande kunskapsnivå. Detta hjälper oss att anpassa utbildningen till din nivå för att ge dig den bästa möjliga starten på dina studier.

Utbildning på Montico i Mjölby

Efter nivåbedömningen börjar du din industriutbildning på vår skola i Mjölby. Utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska studier. Med hjälp av våra erfarna lärare lär du dig allt du behöver veta för att bli en duktig montör.

Praktik

I slutet av din utbildning kommer du att ha cirka åtta veckors APL (praktik). På praktiken får du samla på dig nyttig erfarenhet och lärdom om hur det är att jobba på ACTIA EMS.

Anställning

Efter utbildningen på skolan och praktiken är du redo att ta steget att jobba som montör på ACTIA EMS.

Preliminärt anställningsdatum är den 25 mars 2024.

Vem kan gå utbildningen?

Då det rekryterande företaget Actia EMS är ett säkerhetsklassat företag är enbart svenskt medborgarskap godkänt. Inget dubbelt medborgarskap kan således vara aktuellt. Säkerhetsfrågor kommer att ställas och inför en anställning kommer det göras ett utdrag från belastningsregistret.

För att gå den här utbildningen behöver du även vara arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen.

I övrigt krävs inga förkunskaper.

Om ACTIA EMS Sweden AB

ACTIA EMS Sweden AB är tillverkare av elektronik med kontor och produktion i Mjärdevi, Linköping. Här arbetar ca 40 engagerade medarbetare med att förse nationella och internationella kunder med spjutspetselektronik för en mängd olika områden bl a inom bil-, rymd- och industriapplikationer men även konsumentprodukter. Actia har en hög orderingång och behöver därför förstärka sin grupp.

Informationsmöte 7 november

Om du går vidare i rekryteringsprocessen så kommer du att kallas till ett informationsmöte med speedintervjuer den 7 november. Därför ber vi dig att planera för det i din kalender redan nu.

ACTIA logga.
Arbetsförmedlingens logga

Den här utbildningen bedriver Montico i samarbete med ACTIA EMS Sweden AB och Arbetsförmedlingen.

Har du frågor om utbildningen?

Om du har några funderingar kring utbildningen är du välkommen att kontakta Kristina Aronsson på Montico på
0140-59 90 10 eller kristina.aronsson@montico.se.