Hem / Stöd och matchning

Stöd och matchning

Ta ett steg framåt i karriären med Montico – på Stöd och matchning får du hjälp med att hitta ditt nya jobb eller utbildningen som leder till jobbet!

Så hjälper vi dig hitta jobb

Är du arbetssökande och vill ha hjälp med att snabbt hitta jobb? Då är Stöd och matchning hos Montico din språngbräda in i arbetslivet. Du får en personlig handledare som tillsammans med dig arbetar målmedvetet med att kartlägga din kompetens och dina färdigheter.

Med vår erfarenhet och kunskap om arbetsmarknaden rustar vi dig med det du behöver för att öka dina möjligheter att få arbete. Det kan exempelvis vara intervjuträning, hjälpa dig att hitta dolda jobb, erbjuda kontakter till företag och organisationer, coachande samtal enskilt eller i grupp, stöd vid jobbsökning och mycket mer.

Utbildning som leder till arbete

Har du den kompetens som krävs för att få det jobb du vill ha? Utbildning är ibland den snabbaste vägen in på arbetsmarknaden. Vi hjälper och guidar dig genom olika utbildningsmöjligheter. Hos Montico kan du gå en komplett yrkesutbildning eller en kortare kurs för att komplettera din kompetens. Vi erbjuder utbildningar inom bland annat svets, verkstad och CNC-teknik, transport och el.

Vårt arbete utgår från dig

Varje år coachar vi hundratals personer till arbete genom våra matchningstjänster. Vi har över 20 års erfarenhet av att hjälpa människor till arbete via vår bemannings- och utbildningsverksamhet.

Vi lyssnar på dig, coachar och vägleder dig, vi rustar dig med kunskap och insikt och vi utmanar dig – allt för att du ska lyckas nå ditt mål.

Du får en engagerad, erfaren och näringslivsinriktad handledare som stöttar dig när du söker jobb. Det ökar dina möjligheter att komma ut på arbetsmarknaden.

Vi har ett stort kontaktnät bland företag på din ort och vet vilka kompetenser som efterfrågas. Som bemanningsföretag får vi ständigt in nya, intressanta lediga jobb.

Vi kan guida dig till en utbildning som ger dig bättre förutsättningar att få det jobb du vill ha.

Genom Stöd och matchning hittade Jonas utbildning som ledde till jobb

Jonas Karlsson, 36 år från Kosta, hade varit arbetslös länge och var inställd på att byta inriktning och utbilda sig för att få ett jobb. På Montico fick han hjälp att hitta rätt utbildning och och fick direkt efter utbildningen jobb på ett företag i Växjö.

Jonas tidigare deltagare på Stöd och matchning.

Det här säger våra tidigare deltagare

– Att kontakta Montico och få hjälp av min handledare Kjell-Åke var det bästa jag kunde göra. Det var liksom min stora chans att hitta jobb. Jag fick jättemycket hjälp att skriva CV, kontakta företag och att söka till olika tjänster.

Hajnalka, Ljungby

– Stöd och matchning gav mig jättemycket. Det var bra möten både i grupp och de individuella samtalen som vi hade. Jag fick hjälp med att skapa ett CV och personligt brev och även olika sätt att söka jobb på.

Bassam, Växjö

– Det var bra att få hjälp med att kontakta och prata med arbetsgivare. Jag kan rekommendera andra att börja på Stöd och Matchning, jag fick ju jobb.

Abraham, Vetlanda

Montico Ljungby

Vislandavägen 11
341 38 Ljungby

KA-nummer: 10040494

Kontaktperson:

Kjell-Åke Nordahl
kjell-ake.nordahl@montico.se
0372-75 99 56

Montico Tranås

Västra vägen 14
573 41 Tranås

KA-nummer: 10040495

Kontaktperson:

Susanne Nilsson
susanne.nilsson@montico.se

0140-59 90 08

Montico Vetlanda

Stortorget 3
574 32 Vetlanda

KA-nummer: 10040500

Kontaktperson:

Emil Vikman
emil.vikman@montico.se
0383-40 00 40

Montico Växjö

Kungsgatan 1B
352 51 Växjö

KA-nummer: 10040491

Kontaktperson:

Annica Blomstrand
annica.blomstrand@montico.se
0470-78 81 92

Montico Älmhult

Eriksgatan 1
343 30 Älmhult

KA-nummer: 10042801

Kontaktperson:

Christina Tengbom
christina.tengbom@montico.se
047-078 81 92

Här finns Stöd och Matchning

Montico erbjuder Stöd och matchning på flera orter. Vi finns i Ljungby, Tranås, Vetlanda, Växjö och Älmhult. Du hittar kontaktuppgifter och KA-nummer till ditt närmsta Stöd och matchning-kontor i kartan.

Vem kan gå Stöd och matchning?

Stöd och matchning vänder sig till dig som är arbetssökande och vill ha hjälp med att snabbt hitta ett arbete. Du behöver vara inskriven i Arbetsförmedlingen för att kunna delta i Stöd och matchning. Din handläggare på arbetsförmedlingen gör en bedömning om du har möjlighet att få detta stöd i ditt arbetssökande. 

Så här söker du till Stöd och matchning

1. Besök Arbetsförmedlingen.se

Besök arbetsförmedlingens hemsida och sök leverantörer av Stöd och matchning.

Till Arbetsförmedlingen →

2. Välj Montico som leverantör

Sök Montico i fältet “Leverantörsnamn” och välj oss som leverantör. Du kan också söka på KA-nummer. Du hittar våra KA-nummer till våra orter i kartan ovan.

3. Påbörja din resa mot nytt jobb!

När du valt Montico kommer du få ett besked från Arbetsförmedlingen. Då kontaktar vi dig och kommer överens om ett datum för ett uppstartsmöte – ditt första steg mot nytt jobb avklarat!

Behöver du hjälp med ansökan?

Behöver du hjälp med att ansöka till Stöd och matchning? Eller har du några frågor? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort.

Vill du komma i kontakt med oss på Montico så kan du ringa eller skicka ett mail. Du når oss på 0200-76 70 00 eller info@montico.se

Relaterade sidor

Två konsulterchefer diskuterar lediga jobb hos Montico.

Lediga jobb

Hos oss hittar du jobb inom alla typer av branscher och roller, både för tjänstemän och kollektivpersonal.

Kvinna lyssnar på en person i en intervju.

Tips för dig som söker jobb

Vi har samlat alla våra tips för dig som behöver inspiration i jobbsökandet. Du får bland annat tips på hur du skriver ett bra CV och mycket mer.

En glad elev står framför CNC-maskin under utbildning.

Våra utbildningar

Montico erbjuder utbildningar inom flera utbildningsområden på olika orter i landet. Kolla om du hittar en utbildning som passar dig.