Hem / Rekrytering / Vår rekryteringsprocess

Vår rekryteringsprocess

Vår rekryteringsprocess bygger på kunskap, erfarenhet och engagemang tillsammans med beprövad metodik. Ta del av processen här nedan.

1. Kravprofil

Inledningsvis går vi igenom och kartlägger era behov. Här utgår vi bland annat från företagskultur, värderingar och arbetsgruppens sammansättning.

2. Marknadsföring av tjänsten

Sedan utformar vi en annons som publiceras på vår webbplats samt valda rekryteringssajter. Annonsen kan riktas målgruppsstyrt på sociala media.

U

3. Sökprocess

Därefter arbetar en dedikerad researcher för att söka fram intressanta kandidater via våra nätverk, CV-databaser och LinkedIn.

4. Administrering

I steg fyra gör vi ett första urval efter en genomgång av samtliga ansökningar. De mest intressanta kandidaterna intervjuas via telefon och/eller videointervju.

5. Intervju

Här träffar vi de mest intressanta kandidaterna och genomför djuplodande intervjuer utifrån kravprofilen.

6. Kandidatpresentation

Efter intervjuerna presenterar vi de starkaste kandidaterna. Administration, bokning av intervjuer samt uppföljning och summering utförs av oss. 

7. Fördjupad bedömning

Slutkandidaterna väljs ut och djupintervjuas. Personprofilanalysen görs med hjälp av lämpliga tester och/eller analyser.

8. Referenstagning

Vi kontaktar slutkandidatens referenser och ger en muntlig återkoppling till er. Eventuell komplettering med andra tester och analyser kan göras. 

9. Tillsättning och uppföljning

Vi utför samtliga anställningsmoment tillsammans med chefen hos er. Efter tre till sex månader följer vi upp hur det har gått. 

Rekryteringskonsult håller en intervju.

Låt våra erfarna rekryteringskonsulter säkra din nästa rekrytering

Spara tid och låt våra erfarna och skickliga rekryteringskonsulter hjälpa dig att hitta rätt medarbetare. Vi erbjuder nöjd kund-garanti på alla våra rekryteringsuppdrag.

Relaterade sidor

Svetsare står i verkstadsmiljö med en person som svetsar i bakgrunden.

Bemanning

Montico hjälper dig med att hyra personal i alla lägen och matchar dina behov med rätt kompetens. Oavsett bransch eller yrkesroll.

En chef håller i en onboarding-process med en medarbetare.

Onboarding – så lyckas du

Kontraktet är påskrivet och du har äntligen hittat rätt kandidat för jobbet. Men har du en plan för hur din nya medarbetare ska introduceras till jobbet för att få en bra start?

Rekryterare letar efter passiva kandidater.

5 skäl att leta efter passiva kandidater

Skickliga, erfarna och hängivna – fördelarna med att leta efter din nya medarbetare bland personer som redan har ett jobb är många.