Abraham fick jobb genom Stöd och matchning

En glad rekryterare som håller på att skriva en jobbannons.
Abraham kom från Eritrea till Sverige för fem år sedan. Sedan dess har han läst klart SFI och haft två kortare anställningar. Men det har varit svårt att hitta något permanent, med fast inkomst och den trygghet det innebär.

På Montico fick han hjälp med att skapa nya ansökningshandlingar vilket resulterade i två kortare bemanningsuppdrag. Det gav Abraham bra meriter och han visade sig vara en mycket uppskattad kollega på arbetsplatserna.

– För mig var det sociala viktigt, både hos Montico och på jobben, säger Abraham.

När en samarbetspartner till Montico behövde rekrytera blev Abraham rekommenderad för jobbet. Det började med en kortare praktik och nu har han fått en tjänst med stor möjlighet att gå över i en tillsvidareanställning.

– Det var bra att få hjälp med att kontakta och prata med arbetsgivare. Jag kan rekommendera andra att börja på Stöd och Matchning, jag fick ju jobb!

Vill du också börja på Stöd och Matchning? Läs mer om tjänsten och hur du anmäler dig här.

Vill du också börja på Stöd och Matchning?

Klicka på knappen nedan för att läsa mer om tjänsten.

Fler referenser

Jenny gick från lärare till CNC-operatör

Jenny gick från lärare till CNC-operatör

Efter 17 år inom läraryrket kände Jenny Nordahl att det var dags att testa något nytt. Valet föll på att utbilda sig till CNC-operatör hos Montico och åtta månader efter påbörjad utbildning erhöll hon ett grönt certifikat i CNC och idag är hon på APL hos ett...