Saleh | CNC-utbildning

salehawad3_artbild

”Som CNC-operatör får jag utlopp för mitt tekniska intresse”

 

Med siktet inställt på att skaffa ett stabilt jobb och trygg inkomst började Saleh Awad i fjol att studera verkstad- och CNC-teknik hos Montico. Idag, drygt ett år senare, är han en certifierad CNC-operatör och provanställd på ett välkänt industriföretag i Tranås.

Som en del av utbildningen hos Montico fick Saleh möjlighet att testa på sina kunskaper under en praktikperiod hos ett företag i Tranås. De imponerades av hans färdigheter så pass mycket att Saleh redan innan avklarad utbildning erbjöds en anställning:

– Jag trivs jättebra här. Mina arbetskollegor är mycket trevliga och hjälpsamma, vi hjälper varandra om det uppstår något problem i arbetet.

Med ett intresse för industrin och en utbildning inom programmering i bagaget, var valet att utbilda sig till CNC-operatör lätt att göra:

– Jag har sedan tidigare utbildning inom både fysik och IT-programmering, så jag får utlopp för mitt tekniska intresse som CNC-operatör vilket passar mig väldigt bra. Att utbildningen dessutom fanns lokalt i Tranås var ett stort plus.

Studierna gick som på räls för Saleh som uppvisade strålande studieresultat och erhöll grönt certifikat i både svarv och fräs. Han lyfter blandningen av teoretiska och praktiska moment som en stor fördel med utbildningen samt praktiken som hjälpte honom att skapa kontakter med lokala industriföretag:

– Praktiken var väldigt uppskattad och hjälpte mig att skaffa erfarenhet, kontakter och referenser. Jag lärde mig väldigt mycket under den månaden som hjälper mig i mitt arbete idag.

Saleh tipsar fler att jobba inom industrin som är omväxlande och givande att jobba i. Många har en felaktig bild av industrin och därför är det bra att höra sig för och samla information för att veta vad ett industrijobb faktiskt innebär:

– Jag rekommenderar att prata med andra som jobbar inom branschen för att få en bild av hur det faktiskt är att jobba inom industrin. Jag kollade också runt på internet och samlade intryck innan jag bestämde mig för att gå utbildningen.

Saleh skickar med sig en hälsning till de som funderar på att utbilda sig:

– Använd tiden för studierna väl för ju mer du lär dig desto mer eftertraktad blir du på arbetsmarknaden!

Fler referenser