Johan fick hjälp att hitta rätt

Johan Wendt hade svårt att hitta ett jobb. Hos Montico fick han hjälp att komma ut i praktik på ett bygge där han nu har fått jobb som vaktmästare.
Johan tidigare deltagare på Stöd och matchning.

– Jag hade varit arbetslös ett tag och hade svårt att få jobb. Jag hade nyligen flyttat till Olofström och hade inga kontakter här. Jag hade blivit av med körkortet och sen har jag adhd och en bakgrund med missbruk så jag kände att jag ville ta tag i mitt liv och behövde hjälp att hitta ett jobb.

Montico ordnade en praktikplats åt Johan på ett fastighetsbygge där fick han gå bredvid sin chef och lära sig.

– Jag fick göra allt möjligt kopplat till färdigställandet och skötseln av lägenheterna. Jag har tidigare gått byggprogrammet med målarinriktning så det passade mig bra.

När vaktmästaren slutade fick Johan ta över hans jobb.

– Montico hjälpte mig att hitta den rätta arbetsplatsen och matchade mig till en bra arbetsgivare. Jag trivs jättebra. Och jag har fått veta att jag kommer att få tillbaka körkortet.

Vi har hittat rätt genom Montico

Vi hjälper dig till jobb eller studier

Behöver du hjälp med att komma ut i arbete? Då har du hittat rätt! Varje år coachar vi på Montico hundratals personer till arbete eller utbildning. Vi kan hjälpa dig också!

Klicka på knappen nedan för att läsa mer om vår tjänst Rusta och matcha där du får en personlig jobbcoach som hjälper dig till jobb eller studier.