Imad peppades av sin handledare och gick från arbetslös till att ha två tjänster

Som arbetslös är det lätt att hamna i negativa tankebanor och jobbsökandet kan verka hopplöst. Det kände Imad Al-Fares som bestämde sig för att börja på Monticos matchningstjänst i Tranås. Med guidning och pepp från sin handledare Edouard, landade Imad till slut två anställningar.
Imad med en truck.

Ända sedan Imad kom till Sverige 2015 har han jobbat som badhusvärd. När badhuset han arbetade på lade ner, blev han arbetslös. Genom Arbetsförmedlingen fick han välja en leverantör av matchningstjänst och valet föll då på Montico för hjälp och stöttning i sitt jobbsökande.

Imad vidgade sina vyer på Montico

Innan Imad började på Montico hade han svårt att föreställa sig att arbeta med något annat än det han tidigare gjort. Men hans handledare Edouard hjälpte honom att tänka bredare.

– Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att till exempel jobba inom industrin. Men Edouard förklarade för mig hur det är att jobba inom olika yrken, bland annat industrin, och vad som skulle krävas för att jag skulle kunna göra det. Han vidgade mina vyer och vad det finns för jobbmöjligheter där ute.

– Edouard tipsade mig om att ta ett truckkort, vilket jag också gjorde och nästan direkt efter utbildningen fick jag ett jobberbjudande från ett företag i Tranås genom Monticos bemanning som truckförare. Där jobbar jag idag cirka 20 timmar i månaden. Jag fick även jobb på en restaurang i Ödeshög. Hade det inte varit för Edouard och Montico så hade jag inte jobbat på något av ställena.

Metoder och motivation

Innan Imad kom till Montico, tänkte han att han hade koll på jobbsökarprocessen och hur man som sökande ska göra. Det skulle dock visa sig att han hade mer att lära.

– På Montico lärde jag mig mycket mer kring hur jag ska tänka i jobbsöket. Jag lärde mig hur jag skulle skriva och förbereda mitt CV och ansökningshandlingar. Bland annat att jag måste anpassa mitt CV och personliga brev efter de olika jobb jag söker. Tidigare använde jag samma version till alla jobb jag sökte.

– Montico har bra metoder och ett bra kontaktnät med företag som gör det enklare för en själv som deltagare på deras matchningstjänst att hitta jobb. Dessutom fick jag självförtroende och positiv feedback vilket gjorde att jag ändrade mitt mindset. Edouard stöttade mig och fick mig att må bättre och vara mer motiverad i mitt jobbsökande. Det förändrade verkligen mitt liv.

Vi har hittat rätt genom Montico

Johan fick hjälp att hitta rätt

Johan fick hjälp att hitta rätt

Johan Wendt hade svårt att hitta ett jobb. Hos Montico fick han hjälp att komma ut i praktik på ett bygge där han nu har fått jobb som vaktmästare.

Vi hjälper dig till jobb eller studier

Behöver du hjälp med att komma ut i arbete? Då har du hittat rätt! Varje år coachar vi på Montico hundratals personer till arbete eller utbildning. Vi kan hjälpa dig också!

Klicka på knappen nedan för att läsa mer om vår tjänst Rusta och matcha där du får en personlig jobbcoach som hjälper dig till jobb eller studier.