Hajnalka hittade rätt genom Montico

Genom Montico hittade Hajnalka en fast anställning med hjälp och stöttning av handledare Kjell-Åke efter en längre tids arbetslöshet.
Hajnalka Gergely.

Berätta om hur du kom i kontakt med Montico?

– Jag hade varit arbetslös ett tag och det var jättesvårt att hitta ett långvarigt och fast jobb. Jag fick mest korta anställningar och var inte alls nöjd med min situation. Jag gillar ju att jobba och ha rutiner i min vardag. Så jag vände mig till Arbetsförmedlingen och sökte till Montico och genom den vägen kom jag in.

Vad tyckte du om din tid på Montico?

– Det var det bästa jag kunde göra då, att kontakta Montico och få hjälp av min handledare Kjell-Åke. Det var liksom min stora chans att hitta jobb. Jag fick jättemycket hjälp att skriva CV, kontakta företag och att söka till olika tjänster.

– Jag fick faktiskt rätt snabbt en behovsanställning på Älmhult Kommun på äldreboende men var fortfarande kvar på Monticos matchningstjänst för att hitta en fast anställning.

Och tillslut dök ett jobb upp?

– Ja, genom kontakter fick jag höra att ett företag i Strömsnäsbruk sökte personal så förde jag det vidare till Kjell-Åke som hjälpte mig att ta kontakten med företaget och skriva ett personligt brev. Idag har jag ett avtal här till sista februari. Det funkar jättebra och jag har fått höra att de har varit nöjda med mina insatser så det känns verkligen jättebra.

– Men utan Montico och Kjell-Åke så hade jag säkert varit hemma och fortfarande haft svårt att hitta jobb. Jag har fortfarande kontakt med Kjell-Åke. Jag känner att jag kan ringa honom när jag behöver hans hjälp, det har hjälpt mig enormt mycket.

Vi har hittat rätt genom Montico

Johan fick hjälp att hitta rätt

Johan fick hjälp att hitta rätt

Johan Wendt hade svårt att hitta ett jobb. Hos Montico fick han hjälp att komma ut i praktik på ett bygge där han nu har fått jobb som vaktmästare.

Vi hjälper dig till jobb eller studier

Behöver du hjälp med att komma ut i arbete? Då har du hittat rätt! Varje år coachar vi på Montico hundratals personer till arbete eller utbildning. Vi kan hjälpa dig också!

Klicka på knappen nedan för att läsa mer om vår tjänst Rusta och matcha där du får en personlig jobbcoach som hjälper dig till jobb eller studier.