Genet fick jobb efter en månad

Det tog mindre än en månad för Genet Adem att få jobb via Monticos Rusta och matcha. Läs mer om hennes resa här.
Porträttfoto på Genet Adam.

Genet Adem är 23 år och kom till Sverige från Eritrea för tre år sedan. Efter SFI-studier började hon på Rusta och matcha hos Montico, där hon fick hjälp med att skriva CV och leta jobb. Månaden därpå fick hon jobb som personlig assistent på Frösunda Omsorg i Karlskrona.

Hur kom du i kontakt med Montico?

– Jag kollade igenom olika leverantörer av Rusta och matcha på Arbetsförmedlingens hemsida och valde därifrån Montico. Jag var klar med SFI och hade läst svenska som andraspråk på vux och ville ha ett fast jobb. Jag blev inskriven hos Montico den 31 april och redan den 15 maj fick jag jobb. Det var jättebra.

Vad fick du för hjälp på Rusta och matcha?

– Jag träffade min handledare Roland en timme varje vecka. Han hjälpte mig att skriva ett CV och visade var man hittar lediga jobb. Jag fick också hjälp med att komma i kontakt med en bank och han förklarade hur skatt fungerar. Jag kunde fråga om allt.

Berätta om ditt nya jobb?

– Jag jobbar som personlig assistent på ett privat företag som heter Frösunda Omsorg. Det började som en behovsanställning på timmar men nu har jag fått avtal på 55 % hos en person plus timmar hos en annan person också. Mitt långsiktiga mål är att bli undersköterska men nu är det jobba som gäller och så håller jag på att ta körkort.

Vi har hittat rätt genom Montico

Johan fick hjälp att hitta rätt

Johan fick hjälp att hitta rätt

Johan Wendt hade svårt att hitta ett jobb. Hos Montico fick han hjälp att komma ut i praktik på ett bygge där han nu har fått jobb som vaktmästare.

Vi hjälper dig till jobb eller studier

Behöver du hjälp med att komma ut i arbete? Då har du hittat rätt! Varje år coachar vi på Montico hundratals personer till arbete eller utbildning. Vi kan hjälpa dig också!

Klicka på knappen nedan för att läsa mer om vår tjänst Rusta och matcha där du får en personlig jobbcoach som hjälper dig till jobb eller studier.