Bassam fick anställning efter bara tre veckor hos Montico

Efter tre veckor hos Montico fick Bassam Masrah möjlighet att visa sina svetskunskaper på TIVAB. Det ledde till en provanställning på företaget där han idag trivs jättebra.
bassamstödochmatchning

– Det bästa är variationen i arbetsuppgifterna och att jag känner mig sedd och uppskattad. Jag tycker det är viktigt att bli respekterad och att det är högt i tak, vilket det är här på TIVAB, säger Bassam.

Bassam är utbildad svetsare och började på Monticos matchningstjänst i Växjö efter att ha varit arbetslös ett år och sökt en massa jobb utan att få något.

– Jag kontaktade TIVAB i Åryd för att få ut honom på praktik. Dels för att han ville uppdatera sina kunskaper och dels för att jag ville ha en nyare referens. De var mycket positiva och lovade att om praktiken fungerade så skulle han få en provanställning som förhoppningsvis skulle leda till en fast anställning, säger Annica Blomstrand som var Bassams handledare.

Idag är han alltså provanställd på TIVAB och mycket pekar på att han får stanna kvar.

– Montico gav mig jättemycket. Det var bra möten både i grupp och de individuella samtalen som vi hade. Jag fick hjälp med att skapa ett CV och personligt brev och även olika sätt att söka jobb på, säger Bassam.

Vi har hittat rätt genom Montico

Johan fick hjälp att hitta rätt

Johan fick hjälp att hitta rätt

Johan Wendt hade svårt att hitta ett jobb. Hos Montico fick han hjälp att komma ut i praktik på ett bygge där han nu har fått jobb som vaktmästare.

Vi hjälper dig till jobb eller studier

Behöver du hjälp med att komma ut i arbete? Då har du hittat rätt! Varje år coachar vi på Montico hundratals personer till arbete eller utbildning. Vi kan hjälpa dig också!

Klicka på knappen nedan för att läsa mer om vår tjänst Rusta och matcha där du får en personlig jobbcoach som hjälper dig till jobb eller studier.