Abraham fick jobb genom Monticos matchningstjänst

Abraham kom från Eritrea till Sverige för fem år sedan. Sedan dess har han läst klart SFI och haft två kortare anställningar. Men det har varit svårt att hitta något permanent, med fast inkomst och den trygghet det innebär.
abrahamstödochmatchning

På Montico fick han hjälp med att skapa nya ansökningshandlingar vilket resulterade i två kortare bemanningsuppdrag. Det gav Abraham bra meriter och han visade sig vara en mycket uppskattad kollega på arbetsplatserna.

– För mig var det sociala viktigt, både hos Montico och på jobben, säger Abraham.

När en samarbetspartner till Montico behövde rekrytera blev Abraham rekommenderad för jobbet. Det började med en kortare praktik och nu har han fått en tjänst med stor möjlighet att gå över i en tillsvidareanställning.

– Det var bra att få hjälp med att kontakta och prata med arbetsgivare. Jag kan rekommendera andra att välja Montico, jag fick ju jobb!

Vi har hittat rätt genom Montico

Johan fick hjälp att hitta rätt

Johan fick hjälp att hitta rätt

Johan Wendt hade svårt att hitta ett jobb. Hos Montico fick han hjälp att komma ut i praktik på ett bygge där han nu har fått jobb som vaktmästare.

Vi hjälper dig till jobb eller studier

Behöver du hjälp med att komma ut i arbete? Då har du hittat rätt! Varje år coachar vi på Montico hundratals personer till arbete eller utbildning. Vi kan hjälpa dig också!

Klicka på knappen nedan för att läsa mer om vår tjänst Rusta och matcha där du får en personlig jobbcoach som hjälper dig till jobb eller studier.