Johan fick hjälp att hitta rätt

Johan tidigare deltagare på Stöd och matchning.

Som nyinflyttad, utan körkort och med lite trasslig bakgrund hade Johan Wendt svårt att hitta ett jobb. På Monticos Stöd och matchning fick han hjälp att komma ut i praktik på ett bygge där han nu har fått jobb som vaktmästare.

– Jag hade varit arbetslös ett tag och hade svårt att få jobb. Jag hade nyligen flyttat till Olofström och hade inga kontakter här. Jag hade blivit av med körkortet och sen har jag adhd och en bakgrund med missbruk så jag kände att jag ville ta tag i mitt liv och behövde hjälp att hitta ett jobb.

Montico ordnade en praktikplats åt Johan på ett fastighetsbygge där fick han gå bredvid sin chef och lära sig.

– Jag fick göra allt möjligt kopplat till färdigställandet och skötseln av lägenheterna. Jag har tidigare gått byggprogrammet med målarinriktning så det passade mig bra.

När vaktmästaren slutade fick Johan ta över hans jobb.

– Montico hjälpte mig att hitta den rätta arbetsplatsen och matchade mig till en bra arbetsgivare. Jag trivs jättebra. Och jag har fått veta att jag kommer att få tillbaka körkortet.

Behöver du hjälp med att hitta arbete?

Stöd och matchning är en tjänst för dig som är arbetssökande och behöver stöd i jakten på nytt jobb. Läs mer om Stöd och matchning här.

Fler referenser