CNC-utbildning gav Simon ett grönt certifikat

Simon Tesfaldet står vid CNC-maskin på Monticos utbildningsenhet.

Redan i tidig ålder hade Simon en stark vilja att jobba inom industrin. När han i ett informationsmöte hos sin hemkommun fick nys om Monticos CNC-utbildning, tog han glatt chansen att börja studera vilket lett till att han idag har erhållit ett grönt certifikat i CNC.

Ett grönt certifikat i CNC är ett bevis på att man har en grundförståelse för CNC-teknik. Det innebär att man har kompetensen som krävs för att kunna arbeta som CNC-operatör med gott omdöme och god kvalitet. För Simon är det gröna certifikatet en milstolpe i hans ambition att börja jobba som CNC-operatör:

– Jag har länge haft ett stort intresse för industrin. Jag har läst mycket om yrket som CNC-operatör och tyckt att det låtit väldigt intressant så det var en stor anledning till att jag började studera på CNC-utbildningen hos Montico, berättar han.

Det var genom en informationsträff som Simon fick höra att Montico erbjuder kommunala vuxenutbildningar inom olika industriinriktningar. Bland utbildningsalternativen som presenterades var det föga förvånande CNC-utbildningen som stack ut och lät mest spännande. Efter ett studiebesök kort därpå bestämde han sig tillslut att börja på utbildningen hos Montico.

– Jag tycker att utbildningen var väldigt bra. Den gav mig en bra grund och öppnade upp olika möjligheter för mig nu efter utbildningen. Nu kan jag antingen välja att söka jobb som CNC-operatör eller studera vidare inom CNC-området.

Vill du också utbilda dig till CNC-operatör? Klicka här för att läsa mer vår CNC-utbildning.

Fler referenser