Christer fick jobb direkt efter elutbildningen

Christer Steiner på sin arbetsplats.

Efter att ha testat på olika ströjobb efter gymnasiet kände Christer Steiner att han ville hitta en ny riktning i sin yrkeskarriär. Han bestämde sig för att studera till elektriker hos Montico och drygt ett år senare var han klar med utbildningen och fick direkt anställning som lärlingselektriker.

Christer fick upp ögonen för Monticos elutbildning när han satt och kollade igenom utbildningsmöjligheterna i sin hemkommun Norrköping.

– Jag gick igenom listan på vuxenutbildningar i Norrköping och tyckte att elutbildningen stack ut och lät mest intressant. Så jag tyckte det skulle vara kul att testa på, säger Christer.

Strax därpå blev han inbjuden till ett studiebesök på Monticos skola i Norrköping. Där fick han bland annat mer information om utbildningens upplägg och vad som förväntades av honom som elev.

– Framförallt tog jag med mig att man skulle få mycket eget ansvar under studierna. Det skulle krävas lite självdisciplin för att klara utbildningen och det passar mig perfekt.

Under studierna tyckte Christer att de praktiska uppgifterna var särskilt givande. Han menar också att praktiken var en väldigt nyttig del av utbildningen.

– De praktiska uppgifterna var väldigt roliga och givande. Till exempel när man hade gjort en koppling och skulle testa så att den funkar.

– Jag hade också en praktikperiod mot slutet av utbildningstiden på ett företag precis bredvid skolan som jag tyckte var väldigt bra. Man lär sig mycket när man kommer ut i verkligenheten och får känna på yrket, säger Christer.

Idag är Christer anställd som lärlingselektriker på Montico Installationsteknik där han får möjlighet att jobba in sina lärlingstimmar som elektriker.

– Min lärare Peter tipsade Monticos bemanning om mig. Då blev jag uppringd och fick gå på intervju vilket slutade med att jag fick jobb på Montico Installationsteknik.

– Jag har ju bara jobbat i någon månad nu men jag tycker att det är kul. Det bästa är att jag får mina lärlingstimmar genom min anställning på Montico och kommer få testa på lite olika uppdrag under min tid här, avslutar Christer.

Läs mer om vår elutbildning här ›

Fler referenser