Ali | CNC-utbildning

alicncutbildning

“Det gäller att ta eget ansvar och anstränga sig för att lyckas med studierna”

När Ali fick reda på jobbmöjligheterna som CNC-operatör valde han att i februari 2019 påbörja en CNC-utbildning hos Montico i Tranås. 11 månader senare håller han stolt upp sitt gröna certifikat och kan titulera sig som CNC-operatör.

Det är Skärteknikcentrum Sverige AB som validerar och certifierar blivande CNC-operatörers kompetens. Det gröna certifikatet är den första av tre nivåer som säkerställer personens kunskap, förståelse och färdighet i rollen som CNC-operatör.

– Det är såklart jättekul att ha blivit certifierad och jag ser fram emot att börja jobba med detta framöver. Till framtiden hade det varit kul att ta nästa steg och skaffa mig ett blått certifikat, berättar Ali.

Det var genom en video där ett företag sökte flera maskinoperatörer som Ali fick upp ögonen för CNC-yrket. Han läste på om yrket på nätet och började kolla efter olika utbildningsmöjligheter vilket mynnade ut i att han började studera CNC på vuxenutbildningen hos Montico i Tranås.

– Till en början var det lite svårt med språket och de ord och termer som finns i industrin, men det blev bättre med tiden. Det gäller att ta eget ansvar och anstränga sig för att lyckas med studierna.

Fler referenser