Mirsad i utbildningsmiljö.

Jobba med oss | Från elektriker till ellärare

Mirsad valde att bli ellärare efter 40 år som elektriker

”Jag ville dela med mig av min kunskap, ge något vidare till de som är nya i yrket. När våra elever får jobb efter att ha gått klart utbildningen, blir jag minst lika glad som dem.”

Mirsad Avdicevic har jobbat inom el yrket i hela sitt liv. Först i sitt hemland Bosnien och sedan i Sverige, på flera olika elfirmor och även på ett kommunalt bostadsbolag. För ett år sedan bytte han spår och blev lärare inom elteknik på Monticos skola i Växjö.

– De hade en ledig tjänst som lärare på deras utbildning för elektriker och elmontör, kontaktade mig och undrade om jag var intresserad. Jag hade tänkt innan att jag kanske skulle byta. Jag börjar bli gammal och ville på något sätt dela med mig av min kunskap, kanske jobba på gymnasiet. Så när den här chansen dök upp tog jag den direkt, säger Mirsad.

Gillar att jobba med människor

Han trivs med att lära ut och känner sig uppskattad bland eleverna som är från 20 år och uppåt.

– Det funkar jättebra. Den pedagogiska biten har jag med mig genom hela livet, har aldrig tvivlat på det och jag gillar att jobba med människor. Jag får uppleva hur de lär sig ett nytt yrke och när våra elever får jobb blir jag minst lika glad som dem.

Mirsad har hand om alla praktiska moment i utbildningarna, de teoretiska delarna sköter hans lärarkollega.

– När eleverna är klara med teorin kommer de till mig för att lära sig den praktiska biten. Jag har alla olika praktiska moment som jag går igenom och som de får öva på, det täcker allt som ingår i Skolverkets regler. Jag ger sedan min bedömning till min kollega som väger in det i den slutliga betygsättningen.

Rekommenderar andra att testa läraryrket

Att jobba som lärare inom el, ett område han har stenkoll på, passar verkligen Mirsad, och han rekommenderar andra att också testa.

– Det passar inte alla men är man rätt person, har rätt känsla och är intresserad av människor är det ett väldigt givande jobb. Det är jätteroligt att se hur de utvecklas och att våra insatser gett resultat när de får jobb direkt.

Är du elektriker? Redo för nya äventyr?

Nu söker vi fler yrkeslärare till vår utbildningsenhet i Växjö. Häng med på vår resa att utbilda framtidens elektriker – vi ser till att du har rätt förutsättningar för att utvecklas i lärarrollen.

Klicka på knappen nedan för att läsa mer om tjänsten som yrkeslärare inom el hos Montico.