Skriva CV – Så lyckas du med ditt CV

Skriva CV kan vara svårt - hur sticker jag ut i mängden? Det finns mycket att tänka på gällande innehållet och även utformningen spelar en stor roll. Här ger vi några konkreta tips.
skrivacv

Börja med det mest intressanta

En rekryterare vill snabbt och lätt kunna identifiera att den sökande har rätt kvalifikationer. Ofta görs det första urvalet bland de sökande utifrån endast CV. Inled därför ditt CV med det mest intressanta och håll det kortfattat och lättöverskådligt med tydliga rubriker.

Fokusera på prestationer

Förutom att kort beskriva dina arbetsuppgifter och vad du ansvarat för på tidigare jobb, är det bra att beskriva vad du har åstadkommit och vilka resultatet du uppnått. När du konkretiserar vad du har lyckats med blir ditt CV mycket mer intressant.

Förklara titlarna

En titel behöver inte betyda samma sak på olika arbetsplatser utan kan variera mycket beroende på till exempel bransch. Beskriv konkret vad din roll innebar på din arbetsplats.

Foto eller ej?

Det finns egentligen inget rätt eller fel i den här frågan. Det finns säkert lika många åsikter om det som det finns rekryterare. Väljer du att ha med ett foto så är det i alla fall väldigt viktigt att du väljer foto med omsorg.

Till sist – korrekturläs

Ofta är det svårt att upptäcka sina missar på egen hand. Be någon noggrann och språksäker person läsa igenom ditt CV. Stavfel och särskrivningar ger inget bra intryck, oavsett hur bra meriter du har.

 

På jakt efter nytt jobb?

Varje dag får vi in spännande tjänster inom många olika yrkesområden. Kolla in våra lediga jobb för att se vilka tjänster som är ute just nu!
Till våra lediga jobb ›

Fler jobbsökartips

Vanliga frågor på anställningsintervjun

Vanliga frågor på anställningsintervjun

Alla anställningsintervjuer är olika, men det finns vissa frågor som med största sannolikhet dyker upp. Bästa sättet att förbereda dig så att du känner dig självsäker och lugn på intervjun är öva på olika typer av frågor som du kan tänkas få.

Referenser – det här bör du tänka på

Referenser – det här bör du tänka på

När du varit på anställningsintervju kan du räkna med att arbetsgivaren ber dig om referenser. Här har vi samlat några tips om vad du ska tänka på när du ber om och lämnar ut referenser.

Kroppsspråk på anställningsintervjun

Kroppsspråk på anställningsintervjun

När du blir kallad på anställningsintervju har du säkert övat en hel del på hur du ska svara på intervjufrågorna, men har du tänkt på vilka signaler du sänder ut genom ditt kroppsspråk? Din Hållning, blick och gester sänder ut en hel del signaler som kan vara bra att vara medveten om.