En rekryterare håller i en intervju.

Inspiration

Öka era möjligheter att hitta rätt kandidater
Problemet med kompetensbrist på arbetsmarknaden har pågått en längre tid nu och många företag upplever att det är svårt att hitta kandidater med rätt kompetens. Här delar vi med oss av några tips på vad du kan göra, både på kort och lång sikt, för att öka möjligheterna att hitta rätt kandidater.

Skriv en tydlig jobbannons

När du ska rekrytera behöver du skapa en tydlig och noggrant formulerad jobbannons som beskriver de specifika kompetenser och erfarenheter som krävs för tjänsten. Detta hjälper till att attrahera kandidater som matchar företagets behov. Tänk gärna ett extra varv på vad som är krav och vad som är önskemål, kanske kan ni anställa någon som inte uppfyller alla kraven just nu, men som kan utvecklas på sikt? Vill du ha tips på hur man skriver en lockande jobbannons? Läs vår artikel här.

Använd olika rekryteringskanaler

Genom att använda sig av flera olika rekryteringskanaler når ni en bredare kandidatbas. Det kan exempelvis vara olika jobbsajter, sociala medier, branschnätverk, företagets egen karriärsida, samarbete med universitet och högskolor, annonsering i utvalda publikationer och deltagande på jobbmässor. På sociala medier finns stora möjligheter att nå ut till kandidater som matchar just era behov.

Bygg ett starkt arbetsgivarvarumärke

Ett företag med ett gott rykte och en positiv arbetsmiljö har större chans att attrahera kvalificerade kandidater. Genom att investera i sin arbetsgivarprofil, erbjuda förmåner och utvecklingsmöjligheter samt ge en positiv arbetsupplevelse kan företag locka talangfulla kandidater. De allra flesta kandidater utvärderar företagets arbetsgivarvarumärke när de söker jobb. Vad har ni för argument till att de ska söka jobb hos just er?

Leta proaktivt efter passande kandidater

Idag när konkurrensen om kandidaterna är stor, räcker det sällan att annonsera lediga jobb och vänta på att ansökningarna ska trilla in. Det är ofta nödvändigt att även aktivt leta efter passande kandidater. Det kan innebära att söka efter kandidater på sociala medier, delta i branschrelaterade evenemang, använda sig av headhunters eller bygga nätverk med skolor.

Search är en rekryteringsmetod där du hittar personer som kan tänka sig att byta arbete om rätt erbjudande dyker upp, men som inte aktivt söker jobb.

Ha strukturerade urvalsprocesser

Genom att ha en strukturerad och noggrant utformad urvalsprocess blir det enklare att bedöma kandidaternas kompetenser och hitta kandidater som matchar era förväntningar och behov. Det kan inkludera användning av kompetensbaserade intervjuer, arbetsprover, personlighetstester, tekniska tester eller referenstagning. Använd urvalsmetoder som är relevanta för den specifika rollen.

Utveckla befintlig personal

Ibland kan det vara mer kostnadseffektivt för företag att investera i utbildning och utveckling av befintlig personal för att fylla kompetensgap. Genom att erbjuda interna utbildningsprogram, mentorskap och möjligheter till kompetensutveckling kan företaget stärka sin arbetskraft och fylla eventuella brister i kompetens. Vårda kompetensen som finns inom företaget och ge medarbetarna en chans att utvecklas.

Låt Montico avlasta dig i nästa rekrytering

Att rekrytera är en komplex process med flera steg som måste utföras med noggrannhet för att förhindra kostsamma misstag. Vi kan avlasta dig i hela, eller specifika delar av, rekryteringsprocessen. Läs mer om hur vi jobbar med rekrytering här.

Mer inspiration

Därför är det viktigt att göra objektiva rekryteringar

Därför är det viktigt att göra objektiva rekryteringar

Vi har hjälpt företag att rekrytera medarbetare i över 25 år och samlat på oss mycket erfarenhet som vi vill dela med oss av. Ett område handlar om objektiva rekryteringar. Vad innebär det och varför är det viktigt? Vi bad en av våra seniora rekryteringskonsulter Robert Landén, att berätta mer.

Tänk på det här när du rekryterar

Tänk på det här när du rekryterar

Att rekrytera nya medarbetare kan vara både tidskrävande och kostsamt om det blir fel. Vi vill därför bjuda på några tips som ökar chanserna till en lyckad rekrytering.

Ny som chef?

Ny som chef?

Att ta på sig ledarrollen kan vara både spännande och utvecklande. Men det är också en roll som kräver mycket ansvar och förmåga att hantera olika situationer på ett effektivt sätt. Här är några tips som kan hjälpa dig när du är ny som chef.

Ett komplett matchningsföretag – hur kan vi hjälpa dig?

Montico är ett komplett matchningsföretag som erbjuder helhetslösningar till företag och privatpersoner inom rekrytering, bemanning, utbildning och matchningstjänster.

Hur kan vi hjälpa dig? Klicka på knappen nedan för att kontakta oss!