5 yrkesutbildningar som ger jobb

Lärare instruerar elev som går utbildning som ger jobb.

Allt fler yrkesroller kräver någon form av utbildning. Det innebär att dina chanser att hitta jobb ökar om du har en utbildning i bagaget. Men vilken utbildning ska man gå för att maximera sina chanser att komma ut i arbete? I denna artikel listar vi fem yrkesutbildningar som ger jobb.

Förbi gymnasieåren? Testa yrkesutbildning

Nu för tiden kräver de flesta arbetsgivare att du har en gymnasieutbildning för att få jobb. Det gäller även inom yrkesområden där kraven på utbildning traditionellt sett har varit låga, som till exempel inom industrin.

Har du redan gått igenom gymnasieåren? Oroa dig inte – för dig som är över 20 år så finns möjligheten att gå vuxenutbildning som motsvarar en gymnasial utbildning. Via vuxenutbildning kan du utbilda dig inom ett specifikt yrkesområde och öka dina chanser att hitta jobb. Nedan listar vi fem vuxenutbildningar som ger jobb.

1. CNC-operatör

CNC-operatörer klassas som högkvalificerad arbetskraft inom industrin och är hett eftertraktade i såväl hög- som lågkonjunktur. Därför är möjligheterna till jobb som CNC-operatör stora på både kort och lång sikt.

2. VVS-montör

Förutom att montera rör och system i nybyggen, är servicearbete en del av VVS-montörers dagliga arbetsuppgifter. Detta innebär att det kommer finnas ett ständigt behov av utbildade VVS-montörer.

3. Elektriker

Yrket med hur många inriktningar som helst. Med en grundläggande elutbildning i bagaget kan du bli distributionselektriker, eltekniker, elkonstruktör och mycket mer, vilket ger dig väldigt många jobbmöjligheter.

4. Barnskötare

Förskolepersonal som saknar utbildning inom området blir allt vanligare. Utbildar du dig till barnskötare får du därför ett stort försprång i en urvalsprocess.

5. Svetsare

Efterfrågan har sprungit ifrån utbudet på utbildade svetsare i Sverige, vilket beror på att yrket har blivit mer avancerat och idag kräver större teoretisk kunskap. Därför ligger utbildade svetsare högt upp på önskelistan hos många arbetsgivare.

Vi har yrkesutbildningar som ger jobb

Hos oss på Montico kan du utbilda dig inom många olika yrkesområden. Vi bedriver vuxenutbildningar på flera orter.

Kolla in våra vuxenutbildningar för att hitta en utbildning som passar dig ›

Mer inspiration

Skriva jobbannons

Skriva jobbannons

Det finns flera saker att tänka på när du ska skriva en jobbannons. Dels är det viktigt att den...